lördag 27 april 2013

Sommardäck på Láralimousinen


Johan var bussig och bytte till sommardäck på hästtransporten medan jag red idag. (Förr gjorde jag det alltid själv, för att hålla kunskapen fräsch inför ev punkteringar när jag är ute och kör. Men sedan jag fick min värk har jag valt att förlita mig på mina gamla meriter på detta område istället för att belasta kroppen om jag inte måste.)

I o m att jag numera har ett boogiesläp kunde Johan testa ett alternativ till garagedomkraften - vilket visade sig fungera MKT bra! En fördel med ett boogiesläp är ju att man vid en punktering på ett däck ändå kan köra en kortare sträcka eftersom man i alla fall har ett helt däck på varje sida. Man kan också klara sig utan domkraft vid däckbytet genom att helt enkelt backa/köra så att man har det trasiga däcket över ett dike eller liknande. Och den här fiffiga "manicken" bygger ju på samma princip!

För oss som inte har sadelkammare i släpet känns ju denna "ramp" betydligt enklare att förankra säkert inne i släpet än vad en garagedomkraft gör, vilken har lösa delar. Men den kräver förståss ett boogiesläp för att fungera.



...och när man ska byta det bakre däcket vänder man bara rampen åt andra hållet! 

Inga kommentarer: