tisdag 29 januari 2013

Lára-hög!


Igår hade jag visserligen semester fortfarande, men "tjuvjobbade" ändå mellan 16 och 17.30. Idag var det så åter vanlig arbetsdag som gällde - men i o m gårdagens arbetsinsats slutade jag redan kl 14 idag. Då blev det raka vägen till stallet! Både motion och utevistelse är ju bra för sömnen - så jag kunde enkelt slå två flugor i en smäll!

Jag vågar inte påstå att Lára redan helt och fullt förlåtit mig för att jag varit bortrest och därmed tvingat på henne en massa vilodagar... men idag kunde hon uppenbarligen lättare ha överseende för detta mitt svåra misstag. För efter att två dagar i rad ha ignorerat mig i hagen tyckte hon idag att det åter var OK att komma till grinden när jag ropade och visslade på henne! 

Tack vare att jag slutade jobbet så tidigt och att ljuset redan börjat komma tillbaka hann jag faktiskt rida innan det blev mörkt också! Vi "drog en repa" bort till korsningen vid sjön och tillbaka. Efter lite "böja och bända" i korsningen testade jag att samla henne lite mer i tölten, för första gången sedan jag kom hem. Och det kändes riktigt bra! 

Efter en skrittpaus provade jag att rida ökad tölt - och även det går bättre och bättre! Jättekul! Var därför  än en gång helt Lára-hög efter dagens ridtur! Nu hoppas jag att ridturen DESSUTOM är välgörande för sömnen - det kan jag behöva!

Inga kommentarer: