tisdag 15 januari 2013

Santa Theresa - dag två.

På förmiddagen idag fick vi lifta med Don in till "stan", vilket samtidigt innebar en guidad tur inkl genomgång av vilka restauranger som är bäst och vilka vi bör undvika. Han släppte av oss vid en av de två bankomater som finns, för att vi skulle kunna ta ut pengar. Vi gjorde visserligen ett första uttag på 100.000 direkt på flygplatsen (det är utförselförbud på valutan så man kan inte köpa den förrän man är här.) Men när det gick 30.000 bara till middagen igår (och vissa ställen inte tar kort) insåg vi snabbt att vi behövde mer kontanter. "Kostar det så smakar det!" Är föresten vårt nya visdomsord efter gårdagens kulinariska upplevelse! (Men när 30.000 colon bara innebär ca 400 kr så är det ju verkligen inget att klaga på!)

Passade även på att köpa åksjuketabletter på ett apotek, då även dagens bilresa (i ca 25 km/h gjorde mig åksjuk... Det säger väl en hel del om de dåliga vägarna?! (Men balanssinnet är väl dessutom fortfarande i olag efter gårdagen...)

Vi hade fått rådet Don att ta taxi tillbaka i värmen. Men vi tänkte: "when the going get's tuf, the tuf get's going!" Och bestämde oss för att göra just det.  Två liter vatten senare var vi tillslut hemma igen, genomsvettiga, täckta av damm och trötta i fötterna, men då hade vi också handlat ingredienser till lunchens avocado- och mangosallad.

Eftermiddagen tillbringades i var sin hängmatta nere på stranden. Vi badade också förståss. (Har jag nämnt att det är 27 grader i vattnet?!) Dock var vågorna så oerhört kraftiga idag att man inte orkade så långa stunder i taget. 

Inga kommentarer: