söndag 20 januari 2013

Till Casa Lotta

Fredag morgon lämnade vi Casa Cecilia. Resan dit från San Jose var ju en riktig mardröm... Men resan tillbaka blev något HELT annat, tack vare en åksjuketablett! Att chauffören som skjutsade oss från Santa Cecilia till flygplatsen i Tambor både pratade engelska och visade sig samla på orkideer gjorde ju inte saken sämre! Han visade t o m bilder på delar av samlingen och berättade att här handlar man dem inte i blomsteraffär utan letar upp dem ute i naturen. Så snart jag satte mig i flygstolen somnade jag, knockad av åksjukepillret och vips landade vi igen.

Vi blev upphämtade av Jonathan, en av Lottas anställda. I normala fall håller han i forsränning, är berklättringsguide etc. Men denna dag fick han verkligen testa sina gränser genom att guida två svenskar  ( varav en paparazzi) till Guld museet, Theatro National samt upp till en vulkan. Innan han lämnade av oss hos Lotta på Serendipity Adventures i Turialba.

Nu har vi tillbringat ett första dygn med hennes trevliga familj. Casa Lotta ligger oerhört vackert i bergsbyn San Antonio. Och vi bor i den svenska gäststugan, som är röd med vita knutar! I går kväll var det grillfest med en granne samt en mkt trevlig svensk professor som jobbar periodvis på universitetet i Turialba.

Idag har vi vandrat i regnskog, besökt en arkeologisk utgrävningsplats som hör till Unescos Världsarv samt sett hur cacao växer. I morgon ska vi bl a få vara med när Ricardos familj har den katolska cermonin när man packar undan julkrubban. (Ricardo är Lottas man). Johans kamera har som vanligt INTE semester när vi har det, så det kommer mer bilder här framöver!

Inga kommentarer: