fredag 11 januari 2013

Äääääntligen dök Láras matte upp!!!


När jag kom till stallet idag visade Lára med all önskvärd tydlighet vad hon tycker om vilodagar...! (Hon har ju bara haft sådana hittills i veckan.) I vanliga fall brukar hon komma till grinden när jag ropar på henne. Men idag gav hon sig inte ens tid att vänta på att jag skulle ropa - redan när jag gick in i Josefshallen för att byta till stallkläder lämnade hon höbalen för att ivrigt ta plats vid grinden!!! Jag har aldrig träffat en mer arbetsvillig häst - inte konstigt att man blir så glad av att rida henne!!!

(Ganska ironiskt dock att hon som verkligen uppskattar att ha ryttare på ryggen tycker så OERHÖRT illa om vägen dit...att bli borstad, sadlad och att ryttaren ska ta sig upp på ryggen... fast i o f s är det ju tur att hon verkligen gillar "slutresultatet" när nu vägen dit är så vedervärdig...!)

När vi red iväg märktes det att hon hade laddat upp med överskottsenergi som behövde ta vägen någonstans, för hon såg "tomtar och troll" både här och där... Ganska snart blev jag less på alla hennes tvärstopp för att stirra ut i skogen och lät jag henne istället "galoppera av sig" ordentligt.

Växlade mellan höger och vänster galopp och tränade på att galoppera så sakta som möjligt - vilket går allt bättre! Vänstergaloppen börjar kännas riktigt trevlig!!! Och idag lyckades jag för första gången faktiskt forma henne lite i högergaloppen också. Bara några språng här och där visserligen - men ett stort steg för mänskligheten! (Och för min "racerhäst" inte minst!!!)

På hemvägen fick vi först till den bästa högergaloppen hittills, för att sedan följa upp med flera intervaller riktigt, riktigt trevlig tölt! Oj, vad Lára är INTE till salu!!!

Tillbaka i stallet visade det sig att Lára dessutom skrivit en sång. Eller rättare sagt en ny text, till melodin "Jag är en liten undulat..." Så här gick den:

Jag är en liten islandshäst
som får så dåligt med mat
för min männ´ska
för min männ´ska
hon är en snål en....

Här avbröt jag henne dock med påpekandet att jag visserligen dragit ner på hennes kraftfodergiva, men att hon faktiskt är den enda hästen i hela stallet som får kraftfoder nu trots att de har fri tillgång på hö i hagen. Så man kan väl säga att vi inte är riktigt överens i denna fråga.

Sadeln fick sedan följa med mig hem från stallet - och lämnades in på Unicorns sadelmakeri på Notviken här i Luleå. Lára kommer alltså att få ännu fler lediga dagar nu - kanske t o m en hel vecka. Men, men... "det som inte dödar härdar" heter det ju! 

Inga kommentarer: