torsdag 17 januari 2013

Bildbevis - Mitt i naturen!


Här kommer slutligen det utlovade bildbeviset på att Annas kusin Marcus (längst till höger) och hans kollegor från Mitt i naturen var med på samma plan som vi - både till New York och vidare till San José! Här sitter de vid gaten i New York och väntar på att få gå ombord.

De ska resa runt här i Costa Rica en hel månad och spela in material till tre program som ska sändas till hösten. Marcus, som är kameraman på SVT, berättade att de hade 30 kollin utrustning med sig (bl a hårddiskar för att lagra allt material.) Eller HADE 30 kollin, kanske man skulle säga... För här i New York, där allt bagage måste hämtas ut och förtullas, visade det sig att två av dem saknades... (Vi hade mer tur - båda våra väskor kom med hela vägen.)

Och de lär knappast ha något problem att fylla de där tre TV-programmen! Costa Rica måste vara ett av de länder i världen som har flest nationalparker, så det finns helt enkelt hur mycket som helst att se! En amerikanska som tydligen är stamgäst här på Casa Cecilia berättade dessutom för oss här om dagen att svenskar tidigt var här och bidrog till att flera av nationalparkerna grundades. Så därför kan den som förstår spanska hitta bl a "svenskarnas strand" och "svenskarnas vandringsled" på Costa Rica-kartan! 

Inga kommentarer: