torsdag 13 oktober 2011

Uppladdning inför Atlikursen!



Så här laddade Lára och jag upp ute i terrängen inför tre dagars Atlikurs - kan det bli bättre?!! 

Idag fick vi t o m uppleva SOLSKEN - och efter det evinnerliga regnandet denna höst kändes det nästan overkligt! Eftersom damen varit så jätteduktig på ridbanan två dagar i rad, tyckte jag verkligen att hon förtjänat att få komma ut i skogen och att få galoppera mycket. 

Och mycket galopp blev det - fast inte så långa sträckor i taget utan jag bröt av till trav ganska ofta och gjorde ny fattning. Varvade hela tiden mellan höger och vänster - för att träna galoppfattningarna också. Även i galoppen märks det nu att hon börjat få tillbaka endel muskler, för det är inte bara "snabbast vinner" som gäller utan hon kan nu galoppera lugnare, i trevlig form och med mer höjd i sprången. 

Galopp är ju lösgörande i sig, men vi tog det också till ytterligare en nivå genom lite "terränggalopp" längs en smal och krokig stig. Mer lösgörande än så blir det knappast - eftersom hon hela tiden fick korta och länga stegen samt skutta över nedfallna träd här och där! 

Efter detta kunde hon faktiskt slappna av riktigt fint i skritt - så jag passade på att rida mycket "muskelbyggarskritt" ute i lingonriset. Och faktiskt kunde hon sedan behålla den lugna skritten en bra stund sedan vi kommit tillbaka ut på bilvägen igen. 

Nu känner jag mig hur laddad som helst inför att rida Atlikurs!!! (Håll bara tummarna att min kropp inte sätter käppar i hjulet...) Konstaterade just att jag bara ägt Lára i 2,5 månader, men det här blir redan den tredje Atlikursen på denna tid! Tala om att vi har fått en kanonstart tillsammans!!! 





Fullmåne vid färjeläget när jag åkte hem från stallet i kväll! 

3 kommentarer:

Sue sa...

Uj det lät härligt det där, rida kors och tvärs i skogen, med sol och allt.

MalinS sa...

Ja jessus, Atli verkar bo hos er ;)

Anna sa...

Visst Malin! Han har förståss sett var den största potentialen finns! ;-) Eller... vilka som har det mest skriande behovet av hjälp...!!! :-)