onsdag 12 oktober 2011

Att vända är nyckeln!


Lára chillar i hagen.


Precis som igår fick jag åka till mitt "hästfritids" efter jobbet! Hade planerat att rida på ridbanan för att träna ytterligare på övningen från förra torsdagens lektion. När jag höll på att sadla dök det dock upp en Midurit som skulle rida lektion för Sylvia. Jag skyndade mig ut och tänkte att jag kunde ju börja på ridbanan och sedan rida ut när lektionen skulle börja. Det skulle visa sig vara ett smart drag!

Började med att vända in m h a ytterskänkeln i skritt, i det lättare varvet - och det gick riktigt bra! Eftersom jag var under tidspress - och det funkade så bra i skritten - övergick jag ganska snart till att göra samma sak på volten i tölt. Det fungerade riktigt bra där med! Avslutade "vänstervarvet" med att tölta längs spåret, med utåtställd häst och vända inåt m h a ytterskänkeln i hörnen. Duktiga tjejen kändes både samlad och lösgjord - det verkade hur lätt som helst för henne att tölta med "mycket bakben" och längd på halsen!

Även i det svårare högervarvet fungerade det riktigt bra idag, även om man förståss märkte att det var jobbigare för henne. F f a när jag även där töltade längs spåret fick jag lägga in små volter här och där för att påminna henne. Men gjorde jag det så presterade hon riktigt trevlig tölt! Helt otroligt, med tanke på hur ARG hon var i torsdags när jag första gången bad om detta!!!

Var väldigt glad att jag hunnit så här långt innan jag behövde lämna ridbanan! Och jag hann faktiskt ännu mer: nämligen att göra "vända in-övningen" även i trav i båda varven. Även där med mycket bra resultat! Min grundplan hade varit att rida ut en sväng också, när jag fått lämna ridbanan. Men nu tyckte jag att Lára varit så jätteduktig att det fick räcka för idag! Visserligen skulle hon ju aldrig säga nej till lite galopp längs skogsvägen ovanför stallet... men hon sa ju inte nej till att gå till stallet och äta kraftfoder heller!

I morgon blir det ingen ridlektion, så vi får rida ut då istället och galoppera. Det blir ju en bra förberedelse för helgens Atlikurs!


Inga kommentarer: