fredag 28 oktober 2011

Full gas, svett och ånga!



Äääääntligen fredag!!! Har sovit så risigt hela veckan p g a värk både här och där, så jag har verkligen längtat efter helgen med möjlighet att vila!

När dagens arbetspass på banken var avklarat åkte jag ut till stallet. Lára verkade glad att se mig och kom när jag ropade. Det brukar hon göra nu för tiden. Bara hon inte behöver kliva över något lerigt dike - sådant är definitivt under hennes värdighet! Matte får se till att ställa sig så att The Queen of Mariebäck kan komma till henne "torrskodd" - annars får det vara!

Under dagens ridtur blev det åter mycket slutor i skritt och tölt. Kunde förståss inte låta bli att "gasa på" ordentligt i tölten också! Red lite längre sträckor och bitvis ännu lite snabbare än sist. Lára ser verkligen nöjd ut när hon riktigt får fräsa på - öronen är spetsade hela tiden!!! Men jag kunde konstatera att jag definitivt behöver jobba med att lära mig lösgöra henne mer i det höga tempot, nu vill hon bli lite spänd och hög i formen.

Även om hon verkligen gillar det, så märker man att det är jobbigt för henne att gasa på så där. Inte så att hon visar tecken på att vilja sakta av - det vore definitivt under hennes värdighet!!! Men däremot börjar hon flåsa ordentligt, så jag fick lägga in flera ovanligt långa skrittpauser. Vilket hon för ovanlighetens skull accepterade riktigt bra.

Satt dessutom av och gick sista biten hem, för att hon skulle få pusta ordentligt. Att vara ute och gå med en människa var definitivt något helt nytt för henne, när hon blev min häst. Människor går ju alldeles för sakta för att det skulle passa damen och hon har verkligen jobbat febrilt för att visa mig hur fort man bör gå - om man nu nödvändigtvis måste gå. Och jag har jobbat lika febrilt med att lära henne att jag bestämmer tempot även på marken. Och idag fungerade det för första gången riktigt bra - bara en enda gång behövde jag markera att hon inte fick gå förbi mig. Och då var vi nästan hemma vid stallet.

När Lára var tillbaka i sin flock åkte jag vidare till simhallen här i Gammelstad för att mjuka upp kroppen i ångbastun. Jag hade blivit riktigt varm och svettig redan när jag red - vilket brukar ge smärtlindring. Men nu passade jag alltså på att ladda med mer av den varan. Däremot vågade jag inte stretcha höftböjarna, som jag alltid brukar. Har så väldigt ont i mina SI-leder så jag tror inte det är bra med någon extra påfrestning på dem för tillfället.

I kväll blir det tidigt i säng. Och i morgon bitti vaknar jag förhoppningsvis utvilad efter en hyfsat smärtfri natt. Önskar er alla detsamma!




Inga kommentarer: