söndag 23 oktober 2011

Många islandshästar i ny storfilm!


13 islandshästar är med i Sagan om ringen-regissören Peter Jacksons nya storfilm The hobbit som baseras på JR Tolkiens bok skriven 1937.
Filmen, där för övrigt Mikael Persbrandt uppges medverka som figuren Beorn, spelas in på Nya Zeeland och beräknas ha premiär nästa år. De 13 islandshästarna har fått det hedervärda uppdraget att bära filmens hjältar på vägen från hobernas land till Darkland. 

Att det blev just islandshästar valet föll på baserades på deras rustika look med den tjocka vinterpälsen samt förmågan att bära en vuxen skådespelare. "Den mjuka gångarten tölt hjälper skådespelarna klädda i full krigsutrustning att hålla jämna steg med Gandolf som rider på en stor häst", säger producenten Cali Madincea på New Line Cinema till isländska tidningen Fréttabladid.

Tolkien själv sägs ha inspirerats av de isländska sagorna och skulle troligen inte haft några invändningar mot valet av hästras till de småväxta hoberna.

Källa: tidningenridsport.se

Det jag nu undrar är om islandhästarna - som verkligen fått resa till andra sidan jordklotet -sedan stannat kvar på Nya Zeeland? Johan och jag har nämligen precis bokat en resa dit i början av nästa år! Ett resmål vi drömt om lääääänge p g a den fantastiska och omväxlande naturen. Och det vore ju extra häftigt om man dessutom fick träffa på islandshästar! Där finns ju bl a områden med vulkanisk aktivitet, varma källor m m, så hästarna har ju förutsättningar att känna sig som hemma!


Inga kommentarer: