lördag 29 oktober 2011

En töltande muräna!

Har stött på ganska många muränor under mina snorklingsturer runt om i världen. Vet ni hur de ser ut? Som gigantiska, riktigt grova ålar. Fast oftast gömmer de sig inne i en håla, så man ser bara en stor mun med sylvassa tänderna som sticker fram när de ligger och väntar på att ett lämpligt byte ska komma inom räckhåll. Fast på Maldiverna (åh, uuuuunderbara Maldiverna!!!!) träffade jag faktiskt ett par gånger på simmande muränor också. Mer än två meter långa och grova som mindre timmerstockar... Att det finns en töltande muräna i Mariebäck har jag på senare tid också blivit varse... och idag blev det VÄLDIGT tydligt...

Lára var rejält lerig när jag tog in henne ur hagen, så jag hann ju reta upp kittliga damen ganska ordentligt medan jag försökte borsta bort den värsta leran i alla fall. Sedan skulle jag flytta lite på henne, så att Funi skulle kunna passera i stallgången utan att behöva känna på damens tänder. Men just de tänderna fick jag själv känna på istället... Hon högg till mot min hand (jo, nafsa är verkligen under hennes värdighet. Här snackar vi hugg så att det smäller om tänderna!) Men som tur var hade jag rymliga handskar på mig som tog det värsta, annars hade min högertumme varit REJÄLT illa ute. Det hade i så fall knappast blivit någon ridning idag, eller den närmaste veckan för den delen. Men nu kom jag som tur var lindrigt undan! Än en gång upprepade jag: "Det är TUR för dig att du är så ROLIG att rida!!!"

Efter all ökad tölt igår, tyckte jag att Lára förtjänade ett lugnare ridpass, med mycket lösgörande skogsridning. Adina och Funi ville haka på och vi lyckades även övertala Sussie att lägga ridbaneträningen på hyllan och följa med oss på sin Djarfur. Det blev en riktigt härlig ridtur, även om morgonens härliga solsken tyvärr hade dämpats av tunna moln.

Vi red bilvägen mot Avan där Lára & jag visade de andra våra två trav/galopp-slingor i skogen. Riktigt nyttigt för hästarna att hela tiden behöva korta och länga sig p g a det ojämna underlaget och samtidigt "böja och bända" på de kringelikrokiga stigarna! Jag låter Lára själv välja gångart längs dessa slingor och hon växlar mellan trav och galopp beroende på underlaget. Men hon väljer galopp betydligt oftare än vad Feykir gjorde, så mina gamla namn "travslinga 1 resp 2" börjar ju kännas lite förlegade...

I dag blir det föresten två besök i Mariebäck för mig. Jag har kvällsfodringen, men ville inte spara ridningen till i kväll i o m att det i morse äääääntligen var solsken! Dessutom har Johan varit i Umeå några dagar för sin forskning och kommer hem igen i em. Då är det ju trevligt att hinna träffa honom en stund och inte direkt behöva åka till stallet för att jag ska hinna rida innan kvällsfodringen. 

Inga kommentarer: