tisdag 20 maj 2008

Tillslut EN hyfsad ökning! (Se det positivt!)

Lyckades baxa en motvillig kropp ur sängen och efter lite frukost och en "tablettbryta" så mådde jag lite bättre och åkte till stallet. När jag kom ut i hagen för att hämta Feykir började det precis regna, så det blev borstning inomhus idag som omväxling. När han var borstad, sadlad och tränsad (och jag hade hjälmen på!!!) hade det slutat regna och solen tittade fram igen. Vilken timing!!!

Promenerade med honom ner till bilvägen, för att jag skulle bli lite mjukare i kroppen, och sedan red jag mot Alviksträsk. Han var lite spänd idag (redan i stallet gick han i taket några gånger p g a livsfarlig stallkatt) så vi fick jobba endel med att söka sig nedåt i skritten för att slappna av. Sedan varvade vi tölt, trav och galopp bort till korsningen vid sjön. Oj, så mycket vatten det är, både i sjön och i dikena, det är ju nära att vägen svämmar över!!!

När vi vände hemåt igen försökte jag rida riktigt samlad skritt (som Feykir först tolkade som att det var något väääldigt farligt där i ena diket som matte försökte varna honom för...) och sedan kort tölt. När han kändes stabil i det korta tempot gjorde jag små tempoväxlingar följda av nedtagningar enl "Malinmetoden". När vi började närma oss Mariebäck igen fick vi först till en riktigt hyfsad ökning, för att vara vi, följd av en riktigt hyfsad nedtagning! Som belöning satt jag av och gick hem med honom.

När vi var utanför gården började det regna igen - men då hade vi haft solsken hela ridturen så vi hade verkligen vädret med oss idag! Det blev bara en kort regnskur dessutom. När Feykir hade ätit sin lilla "gest" med betfor och var otålig att få gå ut i hagen igen sken åter solen, det var 8 grader i skuggan och jag kunde släppa ut honom med gott samvete trots att han fortfarande var ganska svettig.

I morgon får jag rida lektion - oj, vad jag ser fram emot det!!!

Inga kommentarer: