lördag 31 maj 2008

Fia och Lukka på Vindurs SM-kval

Här kommer ytterligare några bilder från Fia och Lukkas snygga visningar under Vindurtävlingen! Visningar som alltså belönades med första platser både i uttagningar och finalen i båda hennes klasser (T5 och V5) SAMT domarnas pris till bäst presterande senior!!! Vi i Mariebäckstallet är MYCKET stolta över Fia!






Om Lukka kan jag berätta att hon var "lotterihäst" i samband med ett islandshäst-SM när hon var ett år. Om jag minns rätt så var det en lokalklubb som ägde vinstlotten och de sålde henne till en tjej i Luleå. När Lukka var två köpte Fias man henne och gav till Fia i julklapp!!! MYCKET imponerande, Nicke!!!




Lukka är tyvärr en sådan häst som nästan kan leva på luft... (precis som Feykir) och när hon var dräktig och gick med föl för två år sedan blev hon tyvärr väldigt tjock... Sedan dess har Fia jobbat mycket hårt för att få henne att gå ner i vikt - men det tar förståss tid när det finns mycket att ta av... och lite mat måste hon ju ändå få! Men det har varit långa perioder med lågintensiv träning sju dagar/vecka för att bränna fett, ett riktigt, riktigt idogt arbete!
Förstapriserna i både T5 och V5 var en säck kraftfoder och vi undrade ju lite skämtsamt om kanske Lukka vetat om detta i förväg och därför presterat extra bra?! Och Sylvia, som alltid är rakt på sak sa: "Det är ju som att ge narkotika till en knarkare!!!" ;- )
Det ska föresten bli mycket spännande i framtiden att se hur Lukkas dotter Ljufa (e Berserkur) kommer att utvecklas! Hon är född -06 så det dröjer ju ännu innan hon kan börja ridas.
Senare i eftermiddag ska jag iväg och motionerna min tjockis... (Som inte vann något kraftfoder på tävlingen som tur var!) Men jag ska vänta till dess det blir lite svalare, för idag har vi SOMMARVÄRME!!!

Inga kommentarer: