söndag 25 maj 2008

Finaldag på Vindurtävlingen






Fia och jag red T5-final på morgonen. Vi trodde att vi skulle visa båda momenten i båda varven - men upptäckte snart att så inte var fallet. Det kändes BETYDLIGT bättre än under töltuttagningen igår och jag red också upp mig poängmässigt från 3,88 i uttagningen till 4,25. (Synd bara att jag inte lyckades återskapa känslan från fyrgångsuttagningen - då fick vi 5,0 för tölten!!!)








Poängen i töltfinalen räckte till en andraplats - det hade jag inte vågat hoppas!!! Vid hovbeslagskontrollen efteråt sa en av domarna om Feykir: "Han ser bättre och bättre ut för varje klass!" Kul att höra! Sedan pekade hon på Feykir och Lukka och sa: "Båda hästarna var lite passtaktiga när ni red in, men sedan började ni nog andas igen och då blev takten genast bättre!" Fia och Lukka gjorde en jättefin visning och vann T5-finalen!!!





Grattis Fia!!!








När vi red fyrgångsfinal var Feykir onödigt laddad och tyckte tydligen att alla hästarna på banan innebar att vi skulle busa... I tölten klarade vi inte att upprepa gårdagens 5,0 utan sänkte till 4,5. I traven gick han över i galopp flera gånger och i skritten ville han antingen hänga i handen eller börja trava... (Men sedan när vi fortsatte skritta i väntan på poängen var han lätt i handen utan att stressa... hm... )




När det var dags för galopp blev fattningen rätt direkt idag, men Feykir var ju "speedad" så det blev väldigt mycket mer framåt än uppåt i galoppsprången... Synd att vi snuvade både publik och domare på riktig "Feykir-galopp"... Poängen slutade i alla fall på 4,71 och räckte till en fjärdeplats.






Fia och Lukka gjorde än en gång en kanonvisning och vann även V5-finalen!!!





Med tanke på att den senaste veckan är den första på nästan två månader som jag kunnat rida ordentligt var jag väldigt nöjd med min och Feykirs prestation. Roligast var nog att vi fick 5,0 för tölten i fyrgångsuttagningen - för en vecka innan tävlingen kändes tölten verkligen bedrövlig... Och till Midurtävlingen om två veckor hinner vi förhoppningsvis träna mer på alla gångarterna!


Det var många framgångar för Midur denna finaldag! Jag lägger in fler bilder med kommentarer i ett separat blogginlägg inom kort.



Avslutningsvis måste jag bara nämna att domarnas pris till den senior som ridit de trevligaste visningarna under finaldagen gick till:





... Fia!!! Hon blev alldeles chockad - men förståss jätteglad! Och vi andra var inte alls förvånade!

Inga kommentarer: