fredag 23 maj 2008

Till Raggvaldsträsk och Vindurs SM-kval!!!

Nybadad Feykir är på promenad för att torka innan resan ner till Skellefteå startar.


Fia och Lukka samåkte med mig och Feykir till tävlingen. Trevligt!!! Dessutom var Fia bussig och körde hela vägen, så jag fick vila mina onda händer! Vi hade en lika bra "deal" som jag brukar ha med Reykur-Eva: hon kör rakt fram, jag backar och parkerar. När vi kom fram tid 17-tiden fick Feykir och Lukka gå ut i en stooor härlig hage tillsammans med Mósi, som Sylvia skulle tävla och Lindas Nási. Det var bara Feykir och Mósi som var vana att gå tillsammans, men det hela blev väldigt odramatiskt ändå. Feykir gick fram till Nási och "blåste upp sig" (då skulle jag ha haft kamera - han var jättesnygg!!!) och Nási gick genast undan. Sedan var rangordningen klar i denna nya flock.

Ganska kul var det att iaktta hästarna när de inspekterade hagen och spanade på hästarna i hagarna runt omkring! Feykir blev riktigt uppspelt, sprang runt en massa och kråmade sig. Lukka, som tydligen tydde sig till honom efter bilresan, följde honom i bakhasorna hela tiden. Utan en massa skutt förståss - ett sto har ju en viss värdighet... Mósi och Nási tog det lite lugnare än Feykir, men verkade ganska uppspelta av situationen de också.

När allt verkade lugnt i hagen lämnade vi dem att koppla av en stund medan vi åkte för att checka in på Skellefteå golfklubb där vi skulle bo. De har ett gammalt hus med 6 dubbelrum och toalett & dusch i korridoren - ungefär som ett vandrarhem. Vi har bott där förut många gånger och den här gången var det Miduriter som bokat alla rummen. Vi fick dock en trist överraskning när vi kom dit... de hade chockhöjt priset!!! (Tyvärr hade vi inte frågat om priset när vi bokade eftersom det varit samma låga pris i alla år...) Men det var bara att betala och se glada ut...

Senare på kvällen, när vi provridit banan och kvällsfodrat hästarna hade vi knytkalas på golfklubben med jättegod mat. Hur trevligt som helst!!!

Inga kommentarer: