tisdag 27 maj 2008

Dagen efter och nästa dag

Feykir har fått välförtjänt ledighet två dagar efter tävlingen. Igår var jag på bassängen och tränade samt stretchade och det sistnämnda var verkligen inte i onödan... Det stramade våldsamt på alla håll och kanter - finns säkert kylskåp som är smidigare än vad jag kände mig!
;- ) Men det har ändå fungerat över förväntan med mina leder på tävlingen, säkert mycket tack vare det fina, stabila vädret. På söndag hade Skellefteå t o m varmast i norra Norrland (20 grader) så det var riktigt härligt! Dessutom var ju Fia bussig och körde bilen så att jag inte behövde sitta långa stunder och hålla i ratten (t o m att hålla i en penna gör ju ont för en sådan vekling som jag...) och jag fick hjälp med allt möjligt annat också.




Efter bassängen ägnade jag sedan tre timmar till att titta på alla bilder Johan fotat. Jag har inte räknat, men tror inte att jag överdriver om jag uppskattar det till 600 st! Linda, som faktiskt jobbar som fotograf, sa: "Din man fotade inte - han filmade i princip! Det rasslade ju oavbrutet i kameran!!!" Så det tog ju lite tid att gå igenom dem - och då har jag ändå bara hunnit ett första varv! Har ju redan lagt ut några i bloggen (mest på den allra finaste hästen förståss!) men fler kommer succesivt framöver när jag får tid!





I dag har det också blivit lite tid framför datorn... Dessutom har jag ägnat mig åt "persedelvård" för att röja upp efter tävlingen. Vita ridbyxorna och tävlingsschabraken har jag t ex tvättat. Fast schabraken går just nu ett andra varv i tvättmaskinen för att bli riktigt rena. (Jag hade glömt att jag brukar smörja galltvål på de smutsigaste fläckarna innan tvätten.) Jag har två fina, vita teamschabrak! Båda med Team Lillhästen i Stav logga på ena sidan. På andra sidan har det ena mitt namn och det andra Feykirs.






Det var ju inte så lätt att se... men det är en teamlogga på den här sidan av schabraket!







Det kan kanske tyckas vara lite "overkill" att ha två tävlingsschabrak när man inte tävlar oftare än jag har möjlighet att göra... Men jag har upptäckt att det är väldigt praktiskt! Vi tävlar ju i två dagar och det vet alla som har med hästar att göra att redan när man är tre meter från en häst börjar man bli smutsig... Så dag två är det perfekt att kunna plocka fram ett nytt, rent schabrak när det är dags att sadla!





Däremot har jag inte två par vita ridbyxor, men ibland gör jag så att jag rider uttagningarna första dagen i svarta ridbyxor och sparar de vita till finalerna (som vi förhoppningsvis får rida) dagen därpå. Svarta ridbyxor är dock snyggast om man t ex som Sylvia har en ljusgrå kavaj, till min svarta kavaj är det inte lika snyggt... I Raggvaldsträsk tog jag i alla fall de vita ridbyxorna redan på lördagen eftersom Johan kom och fotade då!





Han tyckte föresten att det var riktigt roligt att fota på tävlingen! Så roligt att han faktiskt överväger att försöka byta bort sin jour någon av dagarna under Midurtävlingen för att kunna fota då också! Jag hoppas att han i så fall kan byta bort lördagen, för det är ju inte säkert att vi klarar oss vidare till final på söndagen. Och det vore ju slöseri om han tog ledigt och sedan inte fick fota Feykir!!!




Sedan har jag ju en sådan här snygg teamjacka också!
I morgon är det slut på vilan för Feykir - då ska vi få rida lektion för Sylvia igen!!! Framöver blir det förhoppningsvis lättare att boka in lektioner, för Mósi har åkt tillbaka hem till sin matte igen efter tävlingen, Sylvia har bara två andra träningshästar just nu och snart slutar dessutom ridskolan. Jättekul - här ska tränas!!!
Föresten, har glömt berätta att jag som pris på tävlingen fick en burk "Superbra hästsalva" mot sommarexem. Just innan vi åkte hade jag hittat en sådan burk som jag vann på tävling förra sommaren. Har hört att de är jättebra och såg (det var en prislapp kvar!) att de kostar 125 kronor styck. Så nu är frågan om jag måste köpa mig en ny exemhäst igen så jag får användning för mina burkar?! Eller, det kanske finns någon exemhästägare som är spekulant och vill komma med ett bud?!

Inga kommentarer: