måndag 19 maj 2008

Ridit utan hjälm...

...har jag gjort idag, men det var ABSOLUT inte meningen!!! Något kom emellan just när jag skulle ta på hjälmen och sedan glömde jag bort den... dessutom satt jag inte upp direkt ute på stallplan utan gick med Feykir en stund först, för att jag skulle bli lite mindre stel. När jag sedan suttit upp hann jag kanske rida 100 meter innan jag insåg att något var FEL - jag hade ju inget på huvudet!!! Jag skulle ALDRIG våga rida utan hjälm "med flit" - så jag hoppade genast av och gick tillbaka till stallet igen för att hämta hjälmen.

Det har faktiskt bara hänt en gång tidigare att jag råkat glömma hjälmen - och det var sensommaren 1995. Under mitt första år med Reykur, medan vi ännu bodde i Umeå. (Vi flyttade till Kiruna den vintern, så därför minns jag årtalet så exakt.) Fast den gången kunde jag skylla på att jag hade keps på huvudet, något jag ALDRIG har annars, så kanske blev jag "lurad" av det. Då hann jag rida någon km innan jag upptäckte misstaget, och precis som idag hoppade jag snabbt av och gick tillbaka. Jag kan verkligen inte förstå hur någon kan våga strunta i ridhjälmen!

Feykir var i alla fall en väldigt trevlig ridhäst idag! Gårdagens vila hade definitivt gjort honom gott! Han kändes avspänd men energisk - en härlig kombination!!! Red längs en skogsväg ovanför stallet och varvade skritt och tölt. När vägen tog slut jobbade vi med lite sidförande och korsa bakbenen innan vi vände hemåt igen. Försökte rida lite antydningar till tempoväxlingar och göra nedtagningarna enligt Malin S-metoden (se inlägg från igår.) Ville varken kräva särskilt mycket samling eller tempo idag, det kändes viktigast att han var mjuk och positiv. Och det var han! T o m när vi var nästan tillbaka till stallet (för andra gången denna ridtur - jag hade ju vänt och hämtat ridhjälm också) och han inte heller nu fick få hem och äta kraftfoder utan jag svängde in på en annan skogsväg istället. Lite krånglade han de första fem meterna eller så, men sedan fortsatte han att skritta energiskt men avslappnat åt det håll jag ville! Vi travade och han gjorde några försökt att få galoppera, men när jag sa "hooo" så travade han igen. Skritten hemåt blev också riktigt trevlig. Som han skrittade idag vill jag att han ska skritta på tävlingarna!!!

Medan jag red bytte bussige Johan till sommardäck på hästtransporten! Och innan jag red hade bussiga (och STARKA) Kristin tagit av broddarna från Feykirs skor! Jag är verkligen omgiven av bussiga människor!

Inga kommentarer: