tisdag 13 oktober 2015

Med lycko-Lára i terrängen

Bilden ljuger - rubriken är sann, det här är en "arkivbild"!

Hittade ovanstående bild på datorn och insåg att det var VÄLDIGT länge sedan jag använde de där rutiga ridbyxorna - det är definitivt dags att leta fram dem igen! Men Lára behöver man minsann aldrig leta efter och den senaste tiden har det lönat sig när matte åter ägnat sig 100 % åt henne, i alla fall i ridningen!

Och den här dagen vågade vi oss faktiskt ÄNTLIGEN ut i terrängen igen - för inga "jägarbilar" syntes till längs vägen och eftersom jakten pågått en månad nu har risken för att de ska vara ute en vardageftermiddag minskat. Och vädret var precis som på bilden ovan: soligt och fint!!!

Det blev dock inte bara terrängridning, utan först uppvärmningsskrölt med låååång hals längs bilvägen mot Avan. Lára har verkligen varit duktig på att länga sig och aktivera överlinjen den senaste tiden - det märks att hon efter den första euforiska och något ofokuserade igångsättningsfasen börjar vara tillbaka i gammalt gott slag igen! 

Under vår avstickare ut i terrängen blev det mest skritt och trav samt lite klättring. Faktiskt allra mest skritt - så vi verkligen skulle hinna njuta ordentligt av den efterlängtade stunden "off road". Fast Lára tyckte visst det var lite väl mesigt, för hon försökte göra en avstickare bort till en av våra galoppbackar! Fast matte hade andra planer och förstörde det roliga genom att istället rida tillbaka ut på bilvägen och styra hemåt. 

Jag ville ju ha mycket kraft kvar i hennes bakben inför hemvägen, då det var samling i tölt som stod högst på min önskelista! Jag fick min önskan uppfyllt - och genom att precis som under uppvärmningen använda böjning för att få henne att sträcka ut överlinjen hade hon en riktigt trevlig längd på halsen också! Det är verkligen inte alls svårt att lära gamla hundar sitta - ifall den "gamla hunden" är en Lára!!!

Under tiden Lára och jag njöt ute i höstsolen var stackars Yr förstås ensammast i hela världen och så snart vi började närma oss stallet hörde vi hennes välkomnande gnäggningar! Det är inte bara jag som är väldigt förtjust i Lára!!!

Inga kommentarer: