måndag 26 oktober 2015

Lára ÄLSKAR höstlov - bara hon slipper vara ledig!!!

Hector, Hremsa och Lára på höstlovsutflykt!

Man skulle ju kunna tro att Lára INTE gillar höstlov - eftersom namnet indikerar att man tvingas vara ledig... Men idag visade det sig istället betyda motsatsen! Sylvias halvsyster (som bara är några år äldre än Olivia) tillbringar nämligen höstlovet i Mariebäck och idag red Sylvia, Hektor, Olivia, Hremsa samt Betty och Lára på utflykt.

De red bort till den långa turridningsgaloppbacken och väl där passade Lára på att visa de där slöfockarna Hektor och Hremsa hur det ska gå till när man galopperar! Hon DUNDRADE uppför backen och försvann bakom första kurvan innan Sylvia hann blinka. Men välskolad i turridningslivet som hon är stannade hon förstås högst upp i backen och inväntade de andra! Och när de alla ridit ner igen för att galoppera en gång till blev det inte oväntat favorit i repris...!

Jag kan verkligen se för min inre syn hur hon lägger iväg som en rem uppför backen med spetsade öron - ivrigt frustande!!! Och med lätta Betty på ryggen gick det förstås ännu bättre än vanligt att gasa på! Nu har verkligen ribban satts högt för vad Lára kommer att förvänta sig av höstlovsaktiviteter i fortsättningen!

Hennes turridningsvana visade sig föresten inte bara i att hon båda gångerna snällt stannade av sig själv överst i galoppbacken. När ryttarna sedan satt av för att fika visade hon sin rutin genom att lugnt ställa sig och vila. Medan "nybörjarna" Hremsa och Hektor inte alls förstod vitsen med att bara stå stilla och vänta...

Betty ska få låna Lára även onsdag och fredag denna vecka - så det finns hopp om mer roliga höstlovsaktiviteter!!!

Inga kommentarer: