måndag 19 oktober 2015

Back on the horseback!!!

Ny dag - nya ridmöjligheter!!!

Efter jobbet idag fick jag ÄNTLIGEN åka till stallet och rida igen - det var ju faktiskt hela nio dagar sedan sist så jag hade verkligen längtat!!! Och det hade uppenbarligen Lára också - även om hon ridits av både Carro och Malin medan jag varit bortrest - för hon fick VÄLDIGT bråttom till grinden när hon fick syn på mig utanför hagen!

Vi tog oss en sväng längs bilvägen bort till korsningen vid sjön. Det blev massor av muskelbyggande skrölt som inledning - och med mycket böjning för att hon verkligen skulle sträcka ut och aktivera överlinjen ordentligt. Vid världens ände/korsningen vid sjön jobbade vi en stund med små volter i skritt och varvade med att rida henne utåtställd på volten för att få koll på att hon verkligen måste böja sig i bålen och inte bara böja halsen och skjuta ut ytterbogen. 

När vi sedan töltade hemåt igen var det med bibehållen längd på halsen m h a böjning. Eftersom Lára är mjuk som ett gummiband i kroppen gäller det att rama in henne ordentligt för att verkligen få henne mellan hand och skänkel. Lämnar man något litet "kryphål" försvinner så lätt en "bog eller bakdel" iväg... Visserligen töltar hon ju ändå i alla lägen - men för att uppnå bärighet i tölten behöver hon ju vara inramad! 

Samtidigt är det så tacksamt att rida henne för det blir så oerhört tydligt så snart man gör rätt! Och eftersom hon är en sådan gångartstalang behöver man ju aldrig traggla med att justera takten utan kan helt fokusera på det ROLIGA "finliret"!!! Idag blev det "finlir" i tre gångarter - skritt, tölt och trav. Det sistnämnda fick avsluta ridpasset - och som vanligt hade hon ett härligt driv i travsteget! Och på frågan om vem av oss som njöt mest av dagens träningspass tror jag svaret är att det var "jämnt skägg"! 

När Lára - till Yr´s STORA glädje - var tillbaka i hagen gick jag in till Sylvia för att höra hur det gått med Hamingjas träning. Det visade sig att lilla fröken gjort framsteg, men att Sylvia inte var riktigt nöjd ännu... Hami är fortfarande lite spänd i tölten så det behövs jobbas mer där och fortfarande vill hon inte alltid ta stöd på vänstertygeln, även om det har blivit bättre. Galoppen behöver jag jobba mer med också - hennes tidigare så runda språng har börjat gå emot "femgångsgalopp" och det vill vi ju inte...! :-O  

Jag konstaterade att tack vare mig är det inte så stor risk att Sylvia blir arbetslös! Och redan i morgon blir det mer arbete för henne förhoppningsvis - då vi ska försöka hitta en tid så att jag kan få rida lektion på Hamingja. M a o blir det jobb för mig och Hami också...! För efter dagens "njutridning" på Lára måste jag nu fokusera på att få lite ordning på mig själv och Hami inför Atlikursen kommande helg! Så får vi väl se vad som händer sedan - om jag "förlorar vårdnaden" igen till veckan. I så fall blir det ju extra tur att jag har Lára att "falla tillbaka på"!!!

Inga kommentarer: