lördag 10 oktober 2015

Härliga Hami-hästen!

Härliga Hamingja-hästen!!!

Tog ett litet snack med Hamingja i hagen här om dagen och hon berättade att det är ganska jobbigt att bli riden av Sylvia... Och det lät ju lovande, tyckte jag!!! Fick sedan en rapport av Sylvia, som inte på något sätt motsade Hamingjas beskrivning, men som var lite mer detaljerad! 

De har jobbat med att gå undan för skänkeln, att ta i ordentligt med bakdelen i tölten,  kunna ta stöd även på vänstertygeln o s v, o s v samt även endel trav och galopp på ridbanan. Hamingja har varit lite arg ibland och fånat sig ibland - men i båda fallen mindre än vad som var fallet förra veckan.

När Sylvia nämnde Hamingjas humör tänkte jag på Atlis kommentar senast: "Du har en häst med MYCKET temperament... men det är sådana hästar som kan bli riktigt, riktigt bra om man bara lär sig hantera temperamentet!!!" Sylvia fixar det förstås - men det gäller ju att jag också lär mig göra det...! Jag känner i alla fall att Hamingjas små vredesutbrott triggar mig - det blir så tydligt då att det finns "mycket under huven"!!!


Sylvia kommer i alla fall att fortsätta träna Hamingja en vecka till. De har definitivt en hel del kvar att jobba på och när Sylvia nu ändå är igång blir det självklart bäst resultat av en lite längre, sammanhängande träningsperiod! Men sedan är det dags för mig att "ta tillbaka sadeln" igen eftersom det då drar ihop sig till ny Atlikurs! Och innan dess vill jag ju både rida en lektion för Sylvia och även hinna känna efter lite själv "vad jag har för häst nu för tiden"! Just nu är det ju faktiskt lite som för ett år sedan - innan jag fått köpa Hamingja och bara fick låna henne till Atlikurserna medan Sylvia red henne där emellan. När det var dags för kursens första lektion visste jag aldrig riktigt vad det var jag satt på..!

Inga kommentarer: