onsdag 4 december 2013

Tänt var´e här!!!

Lára visar upp vår suveräna boglampa!

Och denna smarta uppfinning hade vi än en gång STOR glädje av när vi red ut i kväll! Denna gång valde jag vägen mot Alviksträsk och värmde upp med först trav och sedan tölt med lång hals, nästan hela vägen bort till korsningen vid sjön. Började sedan succesivt samla ihop oss mer i tölten. Och när vi vände hemåt igen belönades detta med ett riktigt härligt arbetstempo - med mkt aktiva bakben som lyfte upp rygg och bogar! Använde Atlis senaste tips: att göra halvhalter genom att "tänka rygga" för att bibehålla samling och energi. 

Efter en skrittpaus som avslutades i samlad skritt smög vi över i tölt igen - för att efter en liten stund gasa på riktigt ordentligt! Trots viktboots lyckades jag undvika att hon hamnade på bogarna så förutom några enstaka taktfel gick det riktigt bra! Som alltid avslutade jag med en nedtagning till arbetstempo och stämde av han hon hela tiden behöll bärigheten och lättheten fram innan hon fick sakta av till skritt.

Var så nöjd för dagen att det blev en lååång skrittpaus följd av nedvarvningstrav - och jag tror att vi båda frustade lika belåtet!!! Tillbaka i stallet mötte vi Sussi och Ari som precis red ut. De hann sedan komma tillbaka igen innan Lára ätit upp allt sitt kraftfoder. (Jag tyckte det tog ovanligt lång tid för henne idag - och tillslut lämnade hon också endel…) Sussi berättade att hon träffat på en polisbil längs vägen till Alviksträsk! :-O Mitt i "buschen" - där man många gånger kan rida en timme utan att det kommer en enda bil…!!! Ganska förvånande m a o - men jag konstaterade att det var tur att hon inte ridit ökad tölt just då, för tänk om hon åkt fast för fortridning!!! :-D

Inga kommentarer: