onsdag 11 december 2013

I halvmånens sken!

Lára har piffat till sig med gul ögonskugga…! (Salva mot ögoninflammation)

I morse hade vi hela 26 grader varmare än i går morse… temperaturen hade stigit från -18 till +8!!! Helt galet!!! :-O  Luften kändes verkligen ljummen ute - och det blev rejält svettigt för Lára när vi red i det för årstiden så varma vädret. Som tur var har vi (ännu) snö kvar som lyser upp i mörkret och det gör verkligen STOR skillnad! Trots att månen bara var halv och dessutom bakom ett tunt moln så reflekterades ändå dess ljus i snön på marken.

Lára och jag red bort till korsningen vid sjön medan vi först värmde upp så sedvanligt Atlivis i trav resp tölt med lång hals och sedan succesivt etablerade mer tygelkontakt i tölten. Efter att ha svängt vänster och skrittat en stund efter vägen längs sjön vände vi hemåt igen. Gjorde övergångar från halt och ryggning till tölt - hela tiden med fokus på bibehållen lång hals. Och jag tyckte jag fick riktig Atlikurs-feeling! Häftigt att kunna åstadkomma så hög grad av samling utan att "packa ihop", utan bara med små hjälper och därför bibehållen lösgjordhet i hästen!!!

På hemvägen fick vi sedan ett VÄLDIGT tydligt bevis på hur effektivt det ändå begränsade månljuset kunde lysa upp tack vare snön. När vi red ökad tölt och precis kommit upp ordentligt i tempo slockande nämligen Láras boglampa tvärt. Men tack vare månljuset hade vi ändå tillräckligt bra sikt för att kunna fortsätta i samma höga tempo utan problem!

Dessutom känns det som att Lára allt mer lämnar sina "dyka ner på bogarna i ökade tempot"-tendenser och det trots att vi idag red med tunga boots igen. Jättekul att det ändå går framåt! Blir spännande att se hur långt det räcker när vi (förhoppningsvis) tränat på detta hela vintern!

Innan jag åkte hem från Mariebäck passade jag på att låna Sylvias crosstrainer och köra några minuter. Det är ju SÅ praktiskt att inte varje gång behöva åka enkom till City Rehab bara för de ynka minuter/gång som jag får träna än så länge. Jag var ju dessutom redan ombytt så jag behövde ju inte lägga tid på det ens - och fick dessutom tillfälle att samspråka lite med KG och Yvonne.

Nu ska jag faktiskt till City Rehab igen redan i morgon, då jag även ska träna i bassängen. Kanske inte helt optimalt med crosstrainer två dagar i rad - men, men… Väl hemkommen lagade jag sedan en GRYM blomkålssoppa, på hemkokt kycklingbuljong och med rostade pumpakärnor på toppen. MUMS!!!

Inga kommentarer: