måndag 2 december 2013

Måndagsmåsten

Så här vackert var det inte vid färjeläget idag... men här om veckan!

Lára fick börja denna vecka precis som hon avslutade den förra: med en vilodag. Och även idag var det i alla fall delvis p g a mattes bilköp. Efter jobbet lämnade jag nämligen in sommardäcken på det däckhotell som sköter förvaring och däckskifte åt oss. Däcken fyllde i princip hela lastutrymmet (sedan vi dessutom fällt ner baksätet) så det var skönt att bli av med dem! 

Och dessutom bra för trafiksäkerheten. Har hört min f d svägerska berätta om när hon tvingades tvärnita för en gångtrafikant som plötsligt vek ut i gatan framför hennes bil. Längst bak i bilen (Volvo kombi) låg ett däck som hon precis hämtat på en däckfirma och trots att hon knappt körde 50 km/h vid tillfället så gjorde inbromsningen att däcket flög fram och hamnade bredvid henne i framsätet... :-O Att köra runt med FYRA SUV-däck i bagaget på 90-vägar ska man verkligen inte göra i onödan alltså… 

Men nu är däcken alltså "incheckade" där de ska vara. Och jag har även kommit ihåg att klippa av det bundband som fäste ihop den splitter nya motorvärmarkabeln. Så att jag ska slippa stå där med långnäsa i parkeringshuset i stan i morgon bitti - som jag fick göra i morse när kabeln inte gick att rulla ut så mycket att den nådde från bilen till motorvärmaruttaget…

Radiokanalerna är inte inprogrammerade heller… men det får väl kanske bli nästa gång jag sitter på Avan-färjan?! Däremot hade jag redan innan sett till att köpa den kabel som behövdes för att koppla ihop mobilen med bilstereon - så att jag kan lyssna på ljudböcker direkt i bilens högtalare!


Förutom bilbryderierna åkte jag även förbi DHL:s utlämningsställe här i Gammelstad och hämtade ut ett paket. Fick nämligen ett telefonsamtal från flygfrakten ute på Luleå Airport idag: "Vi har ett nytt paket med te från Storbritannien till dig - vill du hämta det på DHL i Gammelstad som vanligt?!" Är man stamkund så är man!

I morgon siktar jag i alla fall på att rida Lára igen - innan det börjar växa mossa på henne!!! ;-)

Inga kommentarer: