torsdag 7 mars 2013

Upprättelse för dr Niklasson!

Igår vid 19-tiden klagade jag på Facebook över att det i tre dygn hade gjort så ont i halsen att jag knappt kunnat svälja. (När det är en PLÅGA bara att få i sig en klunk te, då är det verkligen illa...!!!) Nämnde också att maken istället för att vara hemma och ta hand om sin fru befann sig på sjukhuset och tog hand om patienter som väl knappast kunde vara lika sjuka som jag?! (Är ganska säker på att Aftonbladet eller Expressen hade haft löpsedlar av typen "Anna Niklassons SVÅRA SJUKDOM" beredda om jag bara vore kändis...!) 

MEN lite senare dök ändå dr Niklasson upp och erbjöd en liten blandning "roliga piller". Från ett kvällsöppet Apotek ordnade han också ett lokalbedövande medel att gurgla halsen med. Det smakade verkligen INTE gott... men vilken BEFRIELSE det var när den onda halsen succesivt började "domna bort"!!! Även om det kändes liiite konstigt när även tungan och läpparna "försvann"... 


Sedan läste jag på "gurgelvätskans" bipacksedel... hm...borde kanske läst den INNAN jag gurglade - i alla fall delen om "djurslag"?! Fast å andra sidan var jag så desperat så jag hade kunnat testa en "hästdos" av nästan vad som helst! Och det fungerade ju dessutom! Vaknade sedan bara en gång under natten av den onda halsen - men då räckte det med en lokalbedövande tablett som fick smälta längst bak på tungan. (Den hade Johan fixat från samma Apotek.)

Eftersom min favoritdoktor dessutom ordinerade underbart lindrande LCHF-glass känner jag att han verkligen är värd upprättelse! Det är ju inte hans fel att jag nu också fått feber så att jag idag både måste vara hemma från jobbet och missar kvällens ridlektion. Och med lokalbedövande medel i både fast och flytande form,  (inte längre plågsamt) te, samt ett paket LCHF-glass i frysen ska jag nog ta mig igenom även denna dag! TROTS att jag igår, enligt en av mina FB-vänner, "lät som en sjuk man"...! 

Inga kommentarer: