tisdag 5 mars 2013

Intensiv styrketräning


Mattes sockertopp! Inte kan man väl ana att det under den väna ytan döljer sig en piraya?! ;-)

Idag blev det fortsatt töltträning utifrån devisen: kort men effektivt. Som uppvärmning kasta toppi resp tölt med lång hals. I korsningen vid sjön vände vi hemåt igen och började då samla ordentligt i skritt först. Om det tyckte Lára INTE - förståss. Så begreppet "all over the place" kändes än en gång mycket träffande. Men det är verkligen fascinerande vilka konflikter man kan ha med denna dam UTAN att för den skull få en massa i handen! Här skulle jag definitivt behövt en "gilla"-knapp!!!

Red ett antal korta intervaller i samlad tölt där hon verkligen fick ta i ORDENTLIGT. Ja, under de två första insåg jag efteråt att hon lyckats dra iväg i tempo... så när jag sedan skärpte till mig ytterligare på den fronten blev det ÄNNU mer rygg och bogar upp - häftigt! Sista intervallen blev allra bäst, så då red jag bara en riktigt kort sträcka för att sedan sakta av och erbjuda en låååång skrittpaus. 

Men som vanligt var det ju inte lätt att få henne att slappna av i skritten när jag först "tryckt igång" henne så ordentligt. Det blev därför en lååång sträcka "snabbavslappning" först, där det verkligen gick undan (men i alla fall med längd i både stegen och i halsen.) Men tillslut började hon ändå vila lite mer i steget också.

 I morgon ska hon få en vilodag igen, innan lektionen (förhoppningsvis) på torsdag. I o m att jag ökat kraven i tölten nu vill jag verkligen ge hennes muskler en chans att vila mellan träningspassen - för jag vill ju att de ska byggas upp och inte brytas ner!

Inga kommentarer: