torsdag 14 mars 2013

Jag är en taliban!


Tja, vad ska man säga om detta....?! Vi har ju fått vänja oss genom åren att alltid anses vara den "tråkiga" banken... inte bara i Financial Times, utan även i Dagens Industri och annan fackpress... Vi var "den tråkiga banken som inte fattar att det är i kommersiella fastigheter de stora pengarna finns" skrev DI flera gånger under slutet av det glada 80-talet. Och sedan kom den stora fastighetskrisen i början på 90-talet som också medförde den första bankkrisen.

Vi var "den tråkiga och omoderna banken som inte begriper dot.com-bolagens ENORMA potential" hette det innan IT-kraschen. För inte allt för länge sedan hade vi "HELT hamnat i bakvattnet när alla andra insett att det är i Baltikum som guld kan skäras med täljkniv!" ...jo, det såg vi ju alla hur det var med den saken... så nära konkurs som Swedbank var då har väl aldrig en svensk bank varit tidigare?!

Och man kan väl faktiskt säga att vi är den korkade banken, den enda som inte fattat att man kan ta vilka risker som helst, för sedan bara låta skattebetalarna stå för notan när balansräkningen måste räddas... Men jag jobbar i den enda svenska storbank som aldrig någon enda gång behövt vända sig till Bankakuten - och om det gör mig till taliban så får det väl vara så!

Inga kommentarer: