onsdag 29 december 2010

Det kunde bli ännu kallare! :-O


I morse visade termometern faktiskt -29,7 här hemma! :-O Sedan har det blivit liite mildare under dagen, men var fortfarande dryga -20 när jag åkte från jobbet. En "telefonkonferens" med Fia avgjorde att hästarna får vilodag idag också. -20 inne i Luleå brukar betyda minst -25 i Mariebäck och det är alldeles för kallt om ni frågar mig!

Känner verkligen av den här kylan på många sätt... Ett lite mer konstigt "symptom" är att jag flera gånger under dagens korta, korta lunchpromenad fick stanna till en stund för att jag fick sådan mjölksyra i benen - helmysko! I övrigt är jag väl ungefär som timmerstommen i vårt hus: jag knakar och brakar i kylan! ;-)

Det har varit väldigt mycket älgar runt Mariebäck den senaste tiden. Sylvia, Yvonne och Fia har flera gånger sett grupper av älgar genom bilfönstret. Och när vi red ut i måndags kväll så såg vi spår efter älgarna överallt. Men då hade vi hundarna med så vi behövde aldrig komma i närkontakt med någon älg. Vilket jag var extra glad för - Feykir blir verkligen totalt panikslagen när han ser en älg!

Första gången Feykir och jag träffade på älgar tillsammans var i Gäddvik. Feykir fick syn på en älg som stod kanske 25 meter framför oss på en korsande väg. När jag ropade för att skrämma älgen brakade det till i skogen precis bredvid oss - där stod uppenbarligen också en älg! :-O Jag hann aldrig ens uppfatta när Feykir snurrade runt, så fort gick det, utan plötsligt upptäckte jag bara att vi galopperade i full fart tillbaka mot stallet!

Tjuvlånade nyss Johans Facebook (säg inget till någon!) och läste då ett inlägg från Sylvia. Hon skriver att i morse stod det fem älgar nedanför valackernas vinterhage. Jag hoppas att någon/några av de andra hästarna kunde agera "moralisk support" för Feykir i det läget - för då innebar det oerhört nyttig "social träning" för honom!

Annars skulle jag vilja skicka honom på studiebesök till Annica - som har Häst & Fritid. Hon berättade en gång att det kommit in en älg i hennes hästhage - men att hästen jagat ut älgen igen! Det hade verkligen varit något för Feykir att uppleva och lära sig av!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att du kan skaffa en egen facebook nu. Det finns ju ingen gilla-knapp i din blogg :)

Fick du förresten det du önskade dig av tomten?

/Jonna

Anna sa...

Hi, hi - jag spjärnar fortfarande emot den där Facebook!

Tomten var fantastiskt generös! Är faktiskt lite tveksam till om jag verkligen hade varit SÅ snäll... men jag ÄÄÄÄLSKAR julklappar så det var ju trevligt! Att läsplattan skulle vara årets julklapp tror jag däremot inte alls på. Mina vetenskapliga undersökningar visar med all statistisk säkerhet att halsduk/varm sjal var årets julklapp. Och att de som inte fick något av detta i alla fall fick varma handskar och/eller en varm tröja. Själv fick jag både två halsdukar och en varm sjal!

Hoppas tomten var generös mot dig också!