söndag 5 december 2010

2:a advent!

Efter ridningen idag blev det riktigt rejält andra adventsfirande! Först glöggmingel hos bekanta här i Kyrkbyn. De har en vacker gammal Norrbottensgård som de renoverat jättefint i gammal stil - nu med juldekorationer såg den ut som i någon heminredningstidnings julnummer!

Och när vi sedan promenerade hem från dem stannade vi till uppe i kyrkan för en julkonsert. Nederluleå kyrka, som den egentligen heter, är väldigt vacker och riktigt, riktigt gammal. Inget vet när den började byggas - de enda säkra källorna talar om en renovering år 1492 och då bör den ju först ha varit i bruk ett tag! Nu inför julen är den extra vacker - med massor av levande ljus! En fin panoramavy från kyrkan (dock utan tända ljus) kan ni se på Johans fotosida.

Efter allt detta frossande i julstämning gick jag till massiv moteld - genom att grilla ute på altanen till middag! Vårt ICA hade färsk, skivad fläskkarré för 25 kr kg och det kunde jag inte motstå. Och karrén blir ju definitivt godast om man tillagar den på kolgrillen! Vi har en liten bärbar Webergrill som får tjänstgöra så här års - när stora grillen står på vinterförvaring. Och precis som i de flesta fall är det konstrasterna som ger effekten: kolgrillad karré var en verklig höjdare efter allt frosseri i julstämning! :-)

Inga kommentarer: