onsdag 15 juli 2009

...och idag blev det många rätt (till skillnad från igår)!

När jag åkte till stallet efter jobbet idag hade jag med mig tunna sommarridbyxor, ridskorna och sval "fjällvandringsblus" - betydligt bättre förberedd än igår alltså!

När jag skulle hämta Feykir i hagen sa Sylvia: "Han står längst ner, inne i ladan, tillsammans med Örn. Du kan väl ta in båda två?!" (Örn är Carros fina häst som är hos Sylvia på träning. ) Jag har aldrig tidigare sett att någon häst gått in i den där ladan, men när jag kom fram och kikade in genom dörren såg jag mycket riktigt två mörka skuggor: Feykir och Örn. Det var faktiskt nästan lättare att hämta in båda två! I vanliga fall brukar Feykir vara lite seg när jag leder honom mot grinden. Ganska ofta för att han vill stanna och skita - men resterande gånger verkar han bara tveksam till att lämna hagen. Men Örn var minsann positiv och ville genast följa med - och då hakade Feykir på av bara farten! Min "modige" flockledare fick dessutom moraliskt stöd när de skulle gå ut genom den otäcka grinden som knäpper så där läskigt och kan göra ONT! Inte ens när vi kom in i stallet och behövde kryssa fram mellan ridskolehästarna som stod i gången var det något problem att leda två hästar trots att jag aldrig hanterat dem samtidigt tidigare. Sådant gör verkligen att jag gillar den här hästrasen!!!

När jag red iväg kunde jag ganska snabbt konstatera att jag till skillnad från igår så hade jag valt rätt häst! Den här hästen blev inte tvärarg när jag ville att han skulle gå undan för skänkeln utan gjorde helt enkelt vad jag bad om - med lite små stönanden som för att säga "Kolla hur duktig jag är!!!" Det var en trevligt fokuserad häst som dessutom töltade! Ett mkt bra val m a o! ;-)

Vi red också massor av tölt idag. Försökte aktivera honom genom att sidföra resp öka tempot några steg, ta ner tempot några steg, öka tempot... På hemvägen funkade våra små temposkillnader riktigt bra! När jag bromsat upp och gav eftergift var han så lätt fram!

Skulle sedan avsluta med att låta honom sträcka ut lite i trav. Men när jag gjorde övergången från tölt blev det vääääldigt korta steg, hur mycket jag än försökte driva på. Han var nog helt enkelt för trött i värmen! Vi tog en skrittpaus istället och när vi sedan gjorde nytt försök med trav var det bättre. Det krävdes fortfarande massor av drivning - men nu hade han lite kraft i bakbenen i alla fall.

Tyckte att vi jobbat riktigt intensivt idag, trots värmen. Men när jag satt av kunde jag konstatera att han ändå inte var riktigt lika svettig som igår. Men igår var vi ju ganska arga i början...och är man tillräckligt arg så blir man rätt svettig...

Anna M hade goda nyheter om sin nya häst. Den kommer till Sverige kl 01 i natt. OM den hinner transporteras från Skavsta till Stockholm innan kl 06 så får den åka med Grens (samma firma som tranporterade Feykir till Luleå och Reykur till Örnäs). De hade nämligen fått en avbokning. I så fall är hästen här redan nu på fredag. Men om hästen inte hinner åka med Grens så har hovslagaren fixat kontakt med någon som ska köra upp travhästar på söndag. Båda varianterna är ju väldigt mycket bättre än att den skulle behöva vänta i södra Sverige en hel vecka. Kommer den på söndag är dock Anna inte i Mariebäck - hon har nämligen sommarens enda lediga vecka... Så jag har fått i uppdrag att så snart som möjligt fota hästen och lägga upp bilder här för att hon ska kunna gå in och se sin häst. Självklart fixar jag det! :-)

2 kommentarer:

Maria sa...

Ja va kul att du ska fota Baltasar för vi vill också se han i sommarskrud:)

Anna sa...

Jag lovar att lägga ut bilder så snart jag kan! Kommer han för sent på söndag kan dock bilderna dröja till tisdag kväll...