lördag 18 juli 2009

Feykir och jag som "ankare"

Idag blev det en annorlunda ridtur för mig och Feykir - vi följde nämligen med på en turridning som Eva höll i. Efter all töltträning tänkte jag att det skulle vara roligt för Feykir att göra något helt annat. Hästarna gillar ju verkligen att vara en flock (vi var 8 ekipage) - med Feykir och mig som "ankare" längst bak. Det blev många långa skrittsträckor och när Feykir går så där längst bak i raden blir han så avslappnad och söker sig framåt - nedåt på ett sätt som han aldrig gör annars när vi rider ut. Eftersom vi red över stock och sten så att han hela tiden måste lyfta ordentligt på fötterna var det riktigt bra muskelträning!

Tölten i skogen var däremot ingen höjdare... Det blev lite för ryckigt - sällan några längre sträckor i tölt innan det blev tvärstopp för att någon av de framförvarande stannat eller saktat av... Numera är jag ju bortskämd med bra tölt - så då var ju detta inte så kul... Men efter ett tag gav jag upp töltförsöken och travade istället. Det gick bättre - och det var jättebra träning för Feykir att behöva trava så sakta!

Två vändor i långa galoppbacken blev det också - och den andra vändan fick Feykir springa först. Det gillade han! När vi tillslut kom tillbaka ner på bilvägen igen och vände hemåt bestämde jag mig för att tölten SKULLE bli bra igen. De andra töltade iväg men Feykir fick fortsätta skritta till dess vi verkligen hade rumpan med. Dessutom hade vi utrymme att sidföra "och greja" - så nu blev det MYCKET bättre! De andra red in i skogen en sväng till men jag ville inte släppa den trevliga tölten - så jag bestämde att Feykir och jag skulle fortsätta längs bilvägen. Han protesterade lite när han inte fick följa de andra, men på det sättet är han faktiskt väldigt lydig och accepterar att matte bestämmer. Och tölten var fortsatt riktigt trevlig! Feykir gnäggade flera gånger efter de andra - och hälsade dem med glada gnäggningar när de kom ut ur skogen igen framför oss!

Det blev drygt 1,5 timmes ridning och Feykir var ganska svettig så uppenbarligen hade han fått jobba endel trots att det inte varit någon vanlig "träningsrunda".

Inga kommentarer: