torsdag 23 juli 2009

Baltasar utan täcke - och Feykir & jag galopperar på volt!


Olivia kunde ju inte låta bli att borsta Annas nya häst med sina nya ryktborstar!


Idag ägnade vi oss åt galoppträning på ridbanan. Tog en paus i den "alternativa Atli-kursen" m a o. Värmde upp med trav på böjda spår och sedan började vi med högergaloppen. Den kändes riktigt bra på en gång! Varvade trav och galopp - och fick uppleva en hel del "uppåt-galoppsprång"!




Feykir har lättare att galoppera om man rider ihop honom - men i vänstervarvet är det inte så lätt att åstadkomma utan att han blir spänd... Men idag testade jag att rida mycket högergalopp först och först när jag ridit ihop honom ordentligt där bytte jag varv. Behöll samma tygelkontakt, fattade vänster galopp - och den blev RIKTIGT bra! Flera "uppåt-språng" där också! Jättekul!




Red endel volter i galopp också - mest i höger varv. Men idag vågade vi oss faktiskt på ett par i vänster varv också - och kunde hålla galoppen hela varvet! Jättekul! När jag lär mig slappna av och andas i vänstervolten kanske vi t o m kan börja ställa inåt?!




Travade av på böjda spår och bara man bibehåller formen (och drivningen) så kunde vi byta riktning utan att traven blev "hackig".




Var riktigt nöjd med dagens ridpass när vi avslutade!

2 kommentarer:

Maria sa...

Tack för att du fotat Baltasar:)

Anna sa...

Ja, det var ju roligare att få se (och visa) honom utan exemtäcket! Ser verkligen fram emot att se Anna rida honom!