tisdag 12 augusti 2008

Ridbanan



Idag var faktiskt första gången på minst två månader som jag red på ridbanan. Efter Sylvias träning av Feykir fick vi så mycket "läxa" avs sådant vi skulle träna längs vägen så man skulle kunna säga att vi inte haft tid med ridbanan. Förrän idag. Men det var nätt och jämt att vi tog oss in på banan med livet i behåll... Ett galvaniserat nät som används som sladd brukar ligga utanför ridbanan - det är inget konstigt med det. MEN nu hade någon lagt upp detta nät på en lastpall!!! :- O LIVSFARLIGT!!! :- O Feykir försökte tvärvända och springa tillbaka till stallet och det krävdes en del övertalning innan han vågade passera. När vi sedan kom in på ridbanan och han såg nätet från andra hållet blev det nästan lika spännande en gång till - tala om fåntratt! Men det som inte dödar härdar och vi överlevde faktiskt även detta oerhörda trauma. ;- )

Feykir har varit så härligt lätt i handen i alla gångarter sedan Sylviaträningen - men av någon anledning verkade han tro att när vi var på ridbanan var det plötsligt OK att hänga i bettet. Om jag förstått Ia rätt är detta ett symptom på att hästen inte vill vinkla bakbenen - eller i det här fallet främst vänster bak. Så jag red mycket framdelsvändningar för att även komma åt orsaken och inte bara symptomet.

Att han inte vill jobba riktigt med vänster bak blev VÄLDIGT tydligt när jag sedan ville tölta på volt i vänster varv - då gick han helst utåtställd, nästan som en ostkrok "åt fel håll" för att avlasta inner bak... Varvade halter och framdelsvändningar för vänster skänkel med att flytta ut bakdelen på volt i vänster varv. När han "släppte" i vänstersidan och töltade lika bra i båda varven avslutade jag för dagen. Ville ju sluta när det gick riktigt bra! Det blev bara drygt 35 minuters träning idag - men p g a värmen var han ändå ganska svettig.

Inga kommentarer: