lördag 23 augusti 2008

Första tävlingsdagen - uttagningar

Efter gårdagens bastande sov vi SÅ gott i de sköna hotellsängarna och när vi idag hade njutit av en god hotellfrukost kom vi på att vi faktiskt skulle rida också den här helgen...!!! Vi kunde ju inte lägga allt fokus på vårt "spa-liv"...

Det började spännande med veterinärbesiktningen... veterinären de använder på sina tävlingar är tyvärr inte van vid islandshästar så minsta passtakt blir misstänkt hälta... När jag sprungit tre gånger fram och tillbaka med min femgångare (och själv tyckte att han travat OK) - och matte dessutom var rätt slutkörd - bad hon mig springa två vändor till. Och dessutom snabbare... Hon blev inte nöjd då heller, ville se honom longerad eller riden istället. Jag gick för att sadla, men då fick jag ett supertips av Sylvia: sätt på viktbootsen och be att få springa med honom i uppförsbacke (vi fick annars springa utför). DÅ blev han godkänd. SKÖNT! I morgon bitti ska jag ta på viktboots på en gång!

Anna M red töltuttagning för ungdomar på Leiknir och kom på andra plats! Sedan var det dags för vår T8. Innan jag red in hade jag testat att tölta uppe på asfaltvägen - vågar inte lita på min känsla när det är tävling så jag ville HÖRA takten ordentligt. Tycket det både kändes och lät riktigt, riktigt bra - och Erica som såg och hörde oss höll med! Men när vi kom in på tunga ovalen blev det värre... Han kändes lång och framtung... Men vi lyckades dra ihop 4.8, 4.3 och 4.8 i alla fall. Kristin och Funi skötte sig lysande och kom på andra plats i uttagningen! Linda och Hera blev trea! Och till min stora glädje visade det sig att våra poäng räckte till en femteplats - så vi får ändå rida A-final i morgon!

I T1 kom Sylvia tvåa på Dád och Linda trea på Nási! Övriga Miduriter var också duktiga - så när det var dags för lunchpaus var vi rätt nöjda allihop!

När det var dags för oss att rida V5 (fyrgång) hade Johan kommit hit också - med lånat teleobjektiv så han fotade MASSOR av bilder på mig och Feykir samt endel på de andra. Bilder kommer framöver! Kristin och Fúni startade först i fyrgången och gjorde en riktigt fin visning, med snittpoäng på drygt 5!

När det var min och Feykirs tur chansade jag lite: för att få med hans rumpa ordentligt bytte jag spöhand just när jag red ur collectingring. Det gör honom direkt någon meter kortare. Men också riktigt, riktigt fånig - "Nu ska matte säkert slå ihäl mig!!!!" Det höll på att gå lite fel... för först rusade han förbi ingången till banan och när vi precis ridit in tvärnitade han för ett litet barn som stod precis framme vid staketet. Som tur var backade han INTE och speakern skyndade sig att be föräldrarna flytta på barnet. Efter det kunde vi fortsätta utan missöden. Tölten kändes hyfsad, även om jag gärna hade velat ha bättre form. Traven kändes bra, skritten seeeg men galoppen igen bra. Jag var RIKTIGT nöjd när jag red ut! Linda kom och sa att han sett riktigt "ihop" ut - och jag blev så glad för jag kämpar ju hela tiden med att rida ihop min femgångares långa kropp... Poängen blev 4.8, 4,8 samt 4.5. Jag tror att det är mina och Feykirs högsta poäng hittills på tävling!!! I skrivande stund vet jag inte säkert om det räcker till A-final dock... men vi hoppas det. Maria Nilsson (Midur) leder, före Kristin resp Linda.

Sylvia gjorde ytterligare en jättefin visning på Dád i V1 (fyrgång) och Rebecca och Hending en jättefin femgångsuttagning.

Något som MÅSTE nämnas extra är tävlingens speaker: Vindur hade "investerat" i att anlita ett riktigt, riktigt profffs: Gunnar Werner, som kommenterar på SM, i Globen m m. Hela dagen underhöll han oss med trevliga och informativa upplysningar. Efteråt kändes det inte som att det varit en endaste paus under dagen - för han fyllde alla pauser för hovbeslagskontroll, sladdning av banan m m med intressant information. Dessutom var han så trevlig mot ekipagen, önskade alla lycka till när de red in och efteråt tackade han varje ryttare för visningen.

Det var VÄLDIGT nöjda Miduriter som återvände hit till vårt hotell efter tävlingsdagens slut. Nu har vi bastat ångbastu i flera omgångar och snart är det dags för ryttarmiddag - här på hotellet. Så vårt lyxliv fortsätter!

Inga kommentarer: