tisdag 5 augusti 2008

"Mormor och morfar" hälsar på Feykir



Innan mamma och pappa åkte hem till Umeå igen idag följde de med till Mariebäck. De hade aldrig varit där tidigare, så först guidade jag runt på det tidigare klostret - visade Josefshallen, St Vincents kapell och kyrkan. Sedan ville de förståss träffa "barnbarnet"! Och han är ju en mycket social kille så han ville förståss gärna träffa dem också!

När mamma och pappa sedan åkt hemåt igen red jag Feykir en timme, till Bälingeträsket och sedan en bit längs vägen in mot stan. Fokuserade på tölten idag. Har jobbat så väldigt mycket med lösgörande övningar i långsam tölt den senaste tiden, så idag satsade jag på mer energi utan att tempot fick gå upp allt för mycket. Då blir det genast svårare att behålla en bra form i tölten - men desto viktigare att träna på!

Vi skulle nog behöva ett träningspass på ridbanan snart! Fast den har precis fått nytt underlag och det visade sig tyvärr inte vara så bra... mycket stenar precis i "fastna i hästhov-storlek"... Inte alls bra! Hela tiden jag var i stallet idag höll KG på med att kratta och skotta bort sådana stenar från ridbanan - och ändå fanns det visst många kvar...

Tog med mig hästtransporten hem från Mariebäck idag. Jag ska nämligen lämna den på årlig service. Hade tänkt lämna in den idag egentligen - men jag hann inte innan servicefirman stängde kl 16 så jag får åka dit med den i morgon bitti. Huvudsaken är i alla fall att den är klar inom en vecka - för snabbare än så behöver jag den ändå inte.

Feykir behöver också lite "service" - han har nött av tåkapporna på båda framskorna och då brukar det gå ganska snabbt att de även nöter bort mycket från själva hoven. Men hovslagaren var fullbokad denna vecka så det blir först på måndag han kan ta sig an Feykir. Håll tummarna att resten av skorna sitter kvar till dess - för nu vill jag rida så mycket det går under denna min sista semestervecka!!!

Inga kommentarer: