söndag 3 augusti 2008

Vilket väderomslag!

Ett våldsamt väderomslag från 27 grader i skuggan till 15-16 dito känns i kroppen... Igår fick Feykir därför "ledigt" men idag kunde jag ändå rida, när jag väntat till sen eftermiddag. Igår och idag på förmiddagen fick jag istället agera "hejaklack" till mamma som håller på att färdigställa min 39 årspresent. (Det är ju hög tid - kan tyckas - eftersom jag snart fyller 40!)

Jag tycker det är så roligt med trådgård - men hälsan är numera väldigt begränsande för mina möjligheter att fixa som jag skulle vilja... Men min extremt trädgårdsintresserade mamma gav mig förra året ett "presentkort" på ett trädgårdsprojekt som hon skulle kunna genomföra. Och nu blir det en STOR rabatt längs hela långsidan på vårt garage!!! (Förra sommaren fick vi ÄNTLIGEN bygga ett garage - det tog drygt två år att få bygglov för detta... Inte alltid lätt att bo i ett världsarv...)

Hade planerat dagens ridtur utifrån tanken att Feykir skulle få jobba riktigt ordentligt medan jag skulle få det så lindrigt som möjligt. Med andra ord: massor av galopp ute i skogen! Numera börjar jag varje ridtur med några halter för överskänklar och säte - för att stämma av att han har fokus på mig - och han blir verkligen mer och mer allert för varje dag! Töltade lite och försökte lösgöra genom att sidföra mellan dikeskanterna. När vi kom till lilla galoppbacken i grustaget kändes han lagom uppvärmd så vi körde galoppintervaller sex vändor uppför backen.

Efter ett skrittpaus för att hämta andan fortsatte vi in i skogen och varvade trav och galopp. Vi red inte ända till "stora galoppbacken" - men höll ett bra tempo hela tiden så han fick jobba ordentligt. Efter lite skritt på ett kalhygge vände vi hemåt igen. När man rider tillbaka ut till bilvägen sluttar stigen lite utför hela tiden. Förut har vi alltid behövt skritta den mesta delen tillbaka, för har jag försökt tölta har det bara blivit grisepass p g a utförslutet och har jag förökt trava har han sprungit fortare och fortare och fortare ocn när jag försökt göra halvhalter för att ta ner tempot har han fått över i grisepass... Men nu när vi tränat så mycket på halter m h a överskänklarna kunde jag göra halvhalter utan att ta i tydlarna och då höll han traven!

Avslutade med lite tölt längs vägen - inte helt lätt att samla ihop honom tillräckligt efter all galopp och trav i skogen - men det gick hyfsat ändå. Feykir var rejält svettig och jag mycket nöjd när vi kom tillbaka till stallet igen!

Inga kommentarer: