torsdag 28 augusti 2008

Födelsedagsridtur

Efter tre vilodagar efter tävlingen måste jag ju få rida på födelsedagen! Hästarna var nere i beteshagen och Feykir var inte alls intresserad av att komma när jag ropade... Det var däremot unghästen som Anna M har på träning - han har inte gått i flock tidigare och fattar inte alls vitsen med det utan försöker hela tiden rymma från betet upp till stallet och människorna... Så man får hålla uppsikt så att man inte får med en "bonushäst" från hagen!

När jag red på tävlingen var jag så nöjd med att han kändes mer "ihop" än på länge. Fast när jag sedan sett bilderna därifrån så ser jag ju att det fortfarande fattas mycket på den fronten... så när jag red idag var jag väldigt fokuserad på samling! Johanna sa att tyglarna ska fungera som en inspänningstygel, vilken ger hästen en väldigt tydlig "ram". Då räcker det för hästen att känna av en gång åt varje håll och sedan vet den "var den ska vara". Så tydliga ska vi vara med våra tyglar också! Försökte verkligen hålla en riktigt stadig hand, med kortare tyglar än jag brukar och sedan fram med höfterna, hålla om med skänklarna och driva, driva, driva... Redan strax efter vi passerat vallackflockens beteshage började han trampa under sig på ett helt annat sätt och blev jättelätt fram! Det hördes t o m att han tog i ordentligt bak - han stånkade och stönade!

Var så nöjd med detta att jag ganska snart tog "töltpaus" och red fyra vändor i lilla galoppbacken för konditionen. Efteråt ångrade jag mig lite, för sedan lyckades jag aldrig riktigt få till samma samling i tölten... Han hade väl både hunnit bli för lång och för trött i musklerna... Nåja, får väl ha ett bättre upplägg nästa gång!

Hittade föresten två jättefina Karl-Johansvampar i närheten av galoppbacken. Åkte dit och hämtade dem sedan på vägen hem så på kvällen blev det smörstekt Karl-Johansvamp! GOTT!

Inga kommentarer: