torsdag 7 augusti 2008

Den fina rabatten - Att vi inte skäms!!!

Före:





Här ska det bli en rabatt! När vi efter två års väntan på bygglovet tillslut kunde bygga vårt garage förra sommaren (jag skrev "vi" - fast det var ju faktiskt Johan som byggde det själv) hade jag ju haft gott om tid på mig att fundera kring hur en rabatt längs långsidan skulle kunna se ut. Eller, rättare sagt, jag hade haft gott om tid att samla på min växter. Planeringen av rabatten överlät jag till min trädgårdsfanatiker-mamma!



Här är mamma i full gång med planteringarna, medan pappa jobbar med stenläggningen som både ska hålla gräset borta från rabatten och göra att det inte blir någon gränskant kvar när man kört med gräsklipparen - någon trimmer ska alltså inte behövas.







Nu är det i princip klart! För att motverka ogräs har vi planterat MASSOR av marktäckare (Spetsmössa) mellan övriga plantor. Bara att köpa alla marktäckare hade kostat minst 4.000 kr - men som tur var hade jag odlat fram dem själv under några år från en enda planta jag fått av mamma. Nästan alla andra plantor hade jag också sedan tidigare - det är därför rabatten kan se så uppvuxen ut redan nu. Det hade ju inte gått att köpa sådana här stora plantor.

Fast ännu finare kommer det förhoppningsvis att bli när spetsmössorna vuxit ut och täcker hela marken! Jag får återkomma med bilder längre fram!






När vi var i princip klara kom föresten vår granne Sture, som bor tvärs över gatan, förbi för att se vad det var vi höll på med. När han såg rabatten sa han: "Men så fint!!! Att ni inte skäms!!!" Jag sa att hans fru gärna fick komma och titta också. "Då kommer hon att få hjärtsnörp!" sa han. Eftersom jag vet att frun tidigare haft en hjärtinfarkt föreslog jag att han ju kunde förbereda henne lite innan... Dessa grannar brukar se efter vårt hus när vi inte är hemma. En gång när det var skumma typer med stora ryggsäckar som smög runt huset och kyrkstugorna gick hon och satte sig på vår altan där hon blev sittande till dess de skumma typerna försvunnit. Och om vi ber dem ta in posten åt oss erbjuder hon sig alltid att bränna våra räkningar! Sådana grannar måste man ju vara rädd om!

Inga kommentarer: