tisdag 25 februari 2020

I galopp ute på havsisen!!!


Hittade några favoritbilder i repris: när Eva och jag red Geisli och Feykir på havsisen ända ut till Storbrändön! 

Det var verkligen en riktigt häftig upplevelse!!!

Men dagens ridpass med Hamingja var inte så tokigt det heller - strålande sol var det dessutom! Det krävdes visserligen även idag endel övertalning för att övertyga Hamingja om att gå ner till bilvägen och följa den åt höger... För hon uppfattar fortfarande området runt bäcken - där det antagligen rört sig älgar nyligen - som en "no go-zone".... Men för varje gång blir hon liiite modigare så snart säger vi: "BÄVA ÄLGAR!!!" (Eller, kanske inte riktigt...??!!)

När jag började uppvärmningen i trav kändes mina stigläder alldeles för långa till att börja med... men intressant nog krympte de liksom ihop och blev lagom långa efter en stund... för det kan väl inte ha varit mina stela benmuskler som faktiskt stretchades och blev lite längre...?! Ganska snart lugnade också Hamingja ner sig så att jag kunde börja driva henne fram emot bettet i traven, fast jag inte kunde ta hjälp av att rida på volt! 

Resten av ridpasset ägnade vi åt tölt (varvat med skrittpauser förståss) och mitt huvudfokus var att försöka överföra känslan från den nya träningen med pallen - att "bara" sitta i sadeln utan att själv bli så spänd i kroppen. Och jag tyckte faktiskt att det gick lite lättare idag,  jag behövde inte sakta av till skritt och börja om lika många gånger som tidigare och jag upplevde också att Hamingja var mer avslappnad och taktren. 

I o m att jag främst prioriterade en avslappnad sits krävde jag inte så jättemycket samling i tölten men  uppenbarligen hade det ändå varit tillräckligt för att aktivera hennes bakdel och rygg för när hon fick börja sträcka ut i nedvarvningstölt hade jag ändå en trevligt aktiv rygg att sitta på! Tillbaka i stallet gick det dessutom lite bättre att stretcha hennes vänstra bakben utåt - så vi gör framsteg även om det är i det lilla...! 

Inga kommentarer: