söndag 23 februari 2020

HÄSTAR SOM GNÄGGAR OCH SPRINGER!!!

Hamingja hör HÄSTAR SOM GNÄGGAR OCH SPRINGER!!!

Lilla fröken "radarvarning" blev lite distraherad idag när Malin E:s fina hingst Dauti fått ny haggranne och dessa två sprang runt och gnäggade åt varandra...! Jag red den högra skogsvägen bakom vägbommen bort till vändplanen som nu åter var välskottad och slät. Fästet var perfekt så vi kunde jobba med trav på volt till dess Haminja frustade avslappnat (och matte flåsade ansträngt). 

När vi båda fick en välförtjänt skrittpaus visade det sig att jag haft bra timing med travarbetet - för då dök det upp en skogstraktor som skulle lasta timmer från ett av upplagen vid vändplanen. Hamingja var inte särskilt brydd av detta, trots att den skramlade och lät ordentligt, så jag begav mig inte längre bort än till den lilla backen där vi gjorde några galoppfattningar (vänster galopp). Jag gjorde fattningarna från stillastående ur högersluta och de var alla klockrena! 

Lyckades dock aldrig hålla bärigheten i galoppen riktigt lika länge som förra lördagen (då vi satte nytt "personligt rekord"). Men då hade jag  jobbat riktigt mycket med samling i tölt innan, vilket jag inte hann alls idag p g a skogstraktorns uppdykande. För att variera muskelträningen satsade jag sedan på snöpulsning en bit längs stigen bort mot Torrbergsvägen. Efter de senaste dagarnas töväder hade snön sjunkit ihop ordentligt, men Hamingja måste ändå lyfta "fötterna" någon dm högre än på slät mark så det kändes tillräckligt ansträngade i det varma vädret. 

Tillbaka i stallet blev det stretching där Hamingja var fortsatt tveksam till att låta mig sträcka vänster bakben utåt och ryckte tillbaka benet flera gånger. Men tillslut fick jag sträcka ut och hålla kvar en lite längre stund och hann "lämna tillbaka" det innan hon själv försökte rycka till sig det, så det kändes ändå som ett litet steg på rätt väg!

Inga kommentarer: