fredag 7 februari 2020

Hög tid att repetera!!!

 
I kväll skulle jag egentligen ha kvällsfodrat hästarna och tänkte då rida i samband med det. Men bussige KG erbjöd sig att ta min fodring eftersom han bor i Mariebäck i helgen - så istället kunde jag rida medan det fortfarande var ljust! Jag vet inte när Hamingja och jag tränade på ridbanan senast... men tror att det kanske var i november.  Större delen av denna vinter har det ju varit så väldigt isigt och hårt underlag - men nu var det HELT perfekt med packad snö!

Och min HÄRLIGA häst - som verkligen gillar att arbeta - halvsprang in på ridbanan när jag suttit upp i sadeln och styrde henne ditåt! Väl där började vi värma upp i trav längs spåret och jag utmanade mig själv med att jag inte fick sakta av till skritt förrän jag lyckats hålla blicken lyft - så det blev några varv...! Hamingja kändes riktigt trevlig och svarade på böjningen i hörnen med att sträcka sig ännu mer framåt-nedåt!

Övergick sedan att rida tölt längs spåret i vänster varv och lägga in några steg öppna här och där för att aktivera hennes bakdel mer och därmed snabbare hitta en ren takt. Upprepade sedan i höger varv - och då med sluta - för att få samma effekt. Det var roligt att träna på banan!!! Men jag insåg att jag var väldigt ringrostig... vad fick vi egentligen för instruktioner när vi kursade för Atli senast (i november)?!? Jag behöver definitivt gå tillbaka i bloggen och läsa vad jag skrev i samband med kursen för att friska upp mitt minne!

I väntan på detta red jag lite övergångar från samlad skritt till dito tölt samtidigt som jag försökte hålla mina muskler aktiva men inte spända, hålla blicken lyft och rida med lite för långa tyglar så att jag blev "tvungen" att luta mig mer bakåt (hm... misstänker att "lite mindre framåt" är en mer rättvisande beskrivning...!) När Hamingja fick börja sträcka ut i "nedvarvningstölt" kändes hennes ryggmuskler ganska aktiva, så jag hade uppenbarligen lyckats aktivera hennes bakdel lite i alla fall!

ROLIGT var det - så jag känner mig riktigt peppad att rida mer på banan! Men då ska jag alltså läsa på lite först så jag vet vad jag borde träna på fram till vårens första Atlikurs, vilken som vanligt blir i mars - och det är ju SNART!!!

Inga kommentarer: