söndag 13 november 2016

Vinterdäck på hästtransporten och härlig Hamingjaträning!

Johan följde med till Mariebäck idag för att byta till vinterdäck på min hästtransport så att jag inte behövde belasta min värkande kropp med det. Förutom ett gäng jättefina naturbilder som han fotade under vägen till stallet resulterade det i denna bild på Hamingja och mig tillsammans!

Gårdagens ridning runt "Torrbergsvägen-rundan" gav verkligen mersmak! Dels är det en av få ridvägar vi har där man inte behöver vända och rida precis samma väg tillbaka och dessutom innehåller den underlag som är väldigt väl lämnade för "alla" fyra gångarterna. (Passen låtsas jag inte om - ännu så länge i alla fall.) Dessutom har jag under en väldigt lång tid inte kunnat rida den - av flera olika anledningar.

Under våren, sommaren och början av hösten var det en för lång runda för att fungera för Hamingjas rehab. Och innan dess, under senare delen av förra vintern, var det för mycket snö för att kunna rida där... så därför känns det ju EXTRA roligt att vi nu kan börja njuta av denna ridväg igen - varför det kändes ganska självklart att vi skulle köra "favorit i repris" idag! Det var dessutom väldigt "nära" att vi fick sällskap på rundan idag - av Carro och Freyr! Men Johan och jag hade lite för lång startsträcka i o m att däcken till transporten skulle lastas i bilen m m så Carro, som skulle iväg och jobba på em, hade inte tid att invänta oss. Men snart kan vi förhoppningsvis få med oss dem och/eller Elisabeth och Démantur som extra bonus!


Upplägget på ridpasset blev nästan precis som igår - varför ändra ett vinnande koncept?! Till att börja med var vädret också lika gnistrande vackert, men sedan började det dra in tjocka moln söder ifrån. I o m det började temperaturen stiga och gick från -14 till -4 på kort tid. De närmaste dagarna ska det också fortsätta vara milt väder och dessutom komma nederbörd. Förhoppningsvis blir det ändå temperaturer som gör att nederbörden kommer som snö - för när hela landet verkar ha mer snö än vi har nu vore det ju extra onödigt om det lilla vi ändå har regnade bort...!

Det blev ett par ganska långa skrittpauser under senare delen av rundan, men Hamingja var ändå ganska svettig efteråt. I o m att vi inte kunnat konditionsträna på så länge innebär ju faktiskt en sådan här 45-minutersrunda ett bra konditionspass för henne just nu. M a o har vi all anledning att planera in "Torrbergsvägenrundan" ganska ofta framöver! Och bara snön får ligga kvar så behöver vi ju inte spara den till helgen heller, utan kan rida skogsstigarna även på vardagkvällarna!

Inga kommentarer: