onsdag 9 november 2016

Dagens träningspass: kvalitet istället för kvantitet!

Bild från senaste Atlikursen - lite mer snö än så här har vi i alla fall...!

Större delen av landet ligger under ett tjock snötäcke nu, medan vi i Luleå möjligen har fått ihop till 3-4 cm snö...! Visserligen tillräckligt för att det ska bli ljust och fint - men för Hamingjas skull önskar jag verkligen att vi kunde få någon dm i alla fall så att underlaget inte blir lika stumt. 

Idag var en sådan dag då det var gränsfall att jag orkade åka till stallet efter jobbet... så jag red bara en kort stund - skrölt och tölt på böjda spår som uppvärmning. Och sedan arbetade jag Hamingja från marken. Jag tycker verkligen det går bättre och bättre att samla henne under arbetet vid hand - och jag kan låta henne jobba allt under allt längre sekvenser! Jättekul när man märker att vårt "gnetande" ger resultat! Det märks också att hon nu vet vad som förväntas och kan arbeta på detta sätt utan att bli spänd. 

I vanliga fall brukar jag ju sitta upp igen och arbeta vidare med samlingen. Men eftersom jag själv inte alls kände mig i form avslutade jag istället träningspasset med att gå med henne runt ridbanan en stund för att hon skulle hinna sträcka ut och slappna av ordentligt i musklerna. Det blev ett ganska kort träningspass idag - men jag vet ju sedan tidigare hur effektiv styrketräning det är när jag får henne att arbeta med samling på detta vis. Definitivt kvalitet istället för kvantitet - och det är ju perfekt att ha denna möjlighet till effektiv träning en sådan här dag när jag själv inte orkar rida så aktivt! 

Inga kommentarer: