söndag 6 november 2016

Om man lyckas sitta rätt i sadeln gör hästen plötsligt en massa bra saker...!

Härligt solsken idag!!!

Hamingja och jag red "rehabrundan" idag - genom skogen (nästan) bort till Torrbergsvägen och tillbaka. Det blev mycket skritt idag också, men även några galoppintervaller samt lite trav resp tölt i skogen där underlaget inte var lika hårt. Hamingja har verkligen blivit oerhört mycket bättre på att ta sig fram i terrängen! Och det känns VÄLDIGT mycket bättre när hon börjat hantera balansen i ojämn terräng genom att sänka tempot istället för att som förut försöka lösa problemet genom att springa fortare och fortare...!

Tillbaka på skogsvägen igen använde vi resten av hemvägen till övergångar halt-rygga-samlad skritt. Det är verkligen en häftig känsla när all träning av samling från marken också börjat resultera i bättre samling när jag sitter i sadeln! Och en stor fördel med att vi arbetar med samlingen även uppsuttet är att jag får tillfälle att finslipa mina hjälper i den ridningen - vilket på sikt borde göra att jag kan rida bättre i tölten också. 

Atli påpekade ju senast att jag måste tänka på att vinkla om mitt bäcken i tölten om jag ska kunna rida en riktigt samlad tölt. Och när jag nu insåg att det förståss även gäller när jag vill rida samlad skritt blev det en verklig aha-upplevelse! Så snart jag vinklade om bäckenet var det som om Hamingja växte framför mig - så att jag direkt kom att sitta "i uppförsbacke" och den känslan höll i stort sett i sig så länge jag behöll min sits! Och vi kunde rida en så samlad skritt - med lösa tyglar - att hon titt som tätt hoppade jämfota med frambenen. HÄFTIGT! Tänk så mycket bra saker hästen börjar göra när man någon gång lyckas få ordning på sin sits!!!

Ni får stå ut med stakettrådarna i bilden - jag skulle behöva en grundkurs i Photoshop för att lära mig "sudda ut" sådant som stör! Och går jag istället på insidan av staketet är Hamingja så snabbt framme hos mig för att se om den där mobilen möjligtvis är något man kan äta - så jag kan i bästa fall lyckas få en suddig bild på hennes mule...!

Jag väntar fortfarande på hasskydd nr två från Back on Track som jag beställde förra veckan. Ännu så länge går hon därför bara med ryggvärmaren, men snart hoppas jag kunna komplettera med skydd på båda haserna. I alla fall så länge vi har det här hårda underlaget. Såg bilder idag att t o m vänner som vi har nere i Småland har mer snö än vad vi har nu... men vi får väl se om det är snön eller det kompletterande hasskyddet som kommer först?!

Inga kommentarer: