tisdag 1 november 2016

HÄRLIGA HÄST!!!

Atli tränar samling vid hand med Hamingja under senaste kursen.

I dag var det dags för ett nytt styrketräningspass med arbete vid hand! Jag trodde att underlaget på ridbanan skulle vara lika hårdfruset som grusvägarna är nu, men så länge man inte red precis längs spåret så var det faktiskt överraskande bra!!! Det tog dock en stund innan jag riktigt insåg detta, så jag körde det försiktiga upplägget jag planerat i förväg - med uppvärmning i skrölt istället för trav. Hamingja ÄLSKAR verkligen att få skrölta med låååååång hals - oj vad hon frustade och frustade och frustade!

Men hon älskar verkligen att ta i och jobba ordentligt också: när vi avverkat tre sekvenser med samlad skritt i vänster varv och var inne på den tredje sekvensen i höger varv hade hon verkligen samlat sig ORDENTLIGT och då började hon frusta och frusta och frusta! HÄRLIGA HÄST!!!

Under arbetet från marken började jag verkligen inse hur bra underlaget på ridbanan faktiskt var, så när jag sadlat om och åter satt upp i sadeln så lämnade jag planerna på "försiktighetsridning" för att istället jobba med ryggningar, samlad skritt och samlad tölt inkl ridning på böjda spår. Jag tyckte också att vi hittade några moment i samlad skritt m h a sätet med en högre grad av samling än jag lyckats med tidigare - det kändes tydligt hur hon vinklade in bakbenen mer och bar upp sig med dem! Definitivt ett resultat av träningen vid han och av att jag blir bättre på att använda samma hjälper när jag ber om samling som när jag ber henne rygga och gå fram! 

Som avslutning fick hon sträcka ut i trav - och då var det åter så rejält tryck i bakbenen att hon nästan sköt mig ur sadeln! HÄFTIGT!!! Oj, vad det är ROLIGT att träna!!! Ser fram emot att köra "favorit i repris" i morgon om inte det utlovade första snöfallet i natt förstör det fina underlaget på ridbanan. 

Inga kommentarer: