fredag 17 januari 2014

Saknar snöiga "söt-snoken"!!!

Senaste veckan har temperaturen legat parkerad under 20 minusgrader och nu sjunker den… Natten till söndag har SMHI prognosticerat -27 grader här i Gammelstad och jag har säkra indikationer på att det kommer att stämma. Min "meteorologkropp" ger nämligen tydliga signaler: fingerlederna blir allt svårare att böja och upplevelserna av att en kniv sticks in i någon av lederna kommer allt tätare… Och -27 i Gammelstad brukar innebära under -30 i Mariebäck...

Jag har varit hemma från jobbet de senaste dagarna - verkar ha fått en släng av den influensa som i december och början av januari däckade nästan alla mina kollegor under någon period. Jag har visserligen inte haft 40-gradig feber en vecka, som de flesta haft, men ändå utan problem sovit 12-13 timmar i stöten… Trots svår hästabstinens ska jag försöka hålla mig hemma - i värmen inomhus - i helgen också, så att jag förhoppningsvis snabbt blir frisk!

Det innebär att Lára får en hel vilovecka - men jag brukar inte planera in någon längre vila för henne under året just för att det ändå brukar komma ett antal sådana här tillfällen på vintern nä kylan skapar naturliga pauser i ridningen. Och blir hon allt för uttråkad kan hon ju ta eget ansvar för sin träning - det visade hon ju under julhelgen!

Edit: När jag nämnde Kina i mitt andra blogginlägg i rad kunde jag först inte publicera inlägget på Fb… Men nu fungerar det igen - Facebook har uppenbarligen hävt min "svartlistning". Men för säkerhets skull ligger jag lite lågt med "utrikespolitiken" t v i alla fall!

Inga kommentarer: