onsdag 15 januari 2014

Jia-Wu, alltså Hästens år!!!

Fortsätter på kinatemat genom att konstatera att det enligt den kinesiska almanackan i år är Hästens år! (Vilket de f ö ALLTID är enligt Lára-almanackan!!!) Bilden ovan visar det officiella kinesiska frimärke som lanserats för detta år - och som enligt uppgift sålde slut på bara 1 timme!

Vi har flera gånger haft förmånen att fira "Chineese New Year" på plats i Kina eller i närliggande länder och jag kan intyga om att det är en STOR sak - betydligt större än nyårsfirandet här i Sverige! Och med en hel del för oss annorlunda inslag. När Tuppens år inleddes skulpterade t ex kockarna på hotellet där vi bodde en 6 meter hög staty av en tupp i hotell receptionen - i SMÖR!!!

En asiatisk motsvarighet till det populära isdjur i jätteformat som varje år brukar pryda Stadsparken i Luleå alltså! Fast när det i Luleå inför varje år är en överraskning vilket djur det kommer att vara är valet desto mer självklart borta i Asien! Jag hade GÄRNA varit på plats för att se årets smör-staty. En häst i smör låter ju som rena LCHF-dagdrömmen!!! Men att fira Chineese New Year på Island hade väl ändå varit det optimala - tänk er en töltande smörhäst!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska bli spännande att vara med på chinese new year här i Singapore, vi är till och med lediga från skolan då pga det!! :) ps hoppas ni har det bra där hemma, här är det lite varmare ;) /Madde

Anna sa...

SJÄLVKLART är ni lediga från skolan Madde, det är BIG, BIG, BIG!!! Tänkte just på dig här om dagen och undrade när det skulle komma rapport OCH BILDER på Fb!!! Hoppas du har det bra!!!