onsdag 1 januari 2014

Láras födelsedagsönskning


"Hur ska du kunna bli bortskämd ifall du inte får som du vill?" brukar min pappa fråga så retoriskt. Och det gäller förståss Lára också!

Alltså firade vi hennes födelsedag med galopp på lösa tyglar i fri fart (d v s JÄTTEFORT) längs vänstra skogsvägen bakom vägbommen upp till vändplanen och tillbaka. Tog höger galopp på vägen dit och efter en skrittpaus stod vi även stilla en stund på vändplanen för att hon skulle hinna hämta andan ordentligt och få ner pulsen. Till skillnad från gångarten skritt - som saknar ALLT existensberättigande - kan det faktiskt vara helt OK att stå helt stilla en stund. Då kan man ju passa på att spana runt omkring och lyssna av allt spännande som pågår i omgivningarna!

När vi sedan vände hemåt igen - med vänster galopp i fri fart - var det verkligen bara att hålla i sig! Dock drev jag igenom att vi två gånger under hemvägen skulle stanna till och hämta andan igen, trots att Lára uppenbarligen tyckte sig ha stått stilla tillräckligt för denna ridtur.

Avslutade med en sväng ner på bilvägen för att varva ner. Lára tyckte att vi lika gärna kunde fortsätta med galopp i fri fart även där, men nu var mattes tillfälliga stund av klarsyn tydligen över för hon framhöll istället tramsiga idéer om att mjölksyra skulle travas ut musklerna och kropp och själ sedan varvas ner i skritt med lång hals… Ja, ni hör ju själva hur dumt det låter!!! :-O Men Lára har vid det här laget lärt sig att det i dessa lägen är bäst att hålla masken och helt enkelt spela med. Vill man fjäska lite extra kan man gärna kosta på sig att frusta lite också! Om era människor liknar hennes egen det minsta så innebär det nämligen OERHÖRT lättförtjänta poäng! 

Inga kommentarer: