måndag 13 januari 2014

Att "renovera" en gelpad

Här badar en gelpad - och ett biothaneträns!

En gelpad under sadeln ger ju en viss stötdämpande/  tryckavlastande effekt. Dessutom hindrar de sadeln från att glida - i alla fall så länge de har kvar sin lite klibbiga yta. Jag köpte en gelpad i samband med att jag köpte sadeln till Lára och i början räckte det att spola den under rinnande vatten för att återställa den klibbiga ytan. (OBS - gelpad:en fick duscha - INTE sadeln!!!) Men sedan har den successivit blivit mindre och mindre klibbig. Att lägga den i blöt i varmvatten med hästschampo eller såpa hjälpte bara ett tag…


Men i höst kom jag på idén att sätta några droppar fettlösande diskmedel i blötläggningsvattnet istället - och vips fick jag en gel pad så klibbig att jag får DRA loss den från vojlocken när vi ridit!!! Verkligen en otroligt effektiv behandling!!! 

Idag har Lára vilodag och för matte gäller jobb och återhämtning. Det känns en hel del i kroppen nu att kylan har kommit… (Lågtrycken som gav regnet tidigare kändes i o f s också…) Få se om det blir en sväng till simhallens ångbastu i kväll - eller om det blir varmt bad här hemma. Det gäller ju att preparera inför ridlektionen i morgon!!!

Inga kommentarer: