tisdag 14 januari 2014

Piffad för ridlektion - men lektionen inställd...

Den här frisyren "återskapades" hos frissan idag.

I kväll skulle vi ha ridit lektion igen; Elisabet, Sussi och jag. Och det råkade sammanfalla med att jag bokat tid hos frissan efter jobbet (brukar alltid boka ny tid hos henne direkt när jag klippt mig) så jag räknade med att det kunde bli lite stressigt att hinna i tid till ridlektionen. Men å andra sidan skulle jag ju vara ovanligt snygg i håret - i alla fall innan jag svettats med ridhjälmen på!

Lektionen blev dock inställd p g a kylan, det var -22 grader i Mariebäck redan vid 15-tiden. Jag som hade laddat inför att fråga Elisabeth och Sussi: "Va´, går inte ni till frissan innan ni ska rida lektion??!!" Men det får jag visst spara till något annat tillfälle...

Å andra sidan håller sig frisyren fräschare till i morgon, när jag ska till polisstationen efter jobbet för att skaffa nytt pass. Mitt nuvarande pass var ett av de sista som gällde 10 år och under denna tid har vi inte bara rest till väldigt många länder, utan många av de länder vi besökt stämplar dessutom fortfarande i passen. När vi sitter i planet på väg ut på en ny resa brukar jag alltid roa mig med att bläddra i passet, titta på stämplarna och minnas de olika resorna!

Fast vissa av stämplarna är för otydliga för att man ska kunna vara helt säker på vilket land det avsåg, eller också står det med en typ av bokstäver jag inte kan tyda. Ibland kan jag avgöra landet bara tack vare att man kan utläsa ett datum om jag minns vart vi reste just då. Medan andra är både tydliga och vackra!


Det här är nog favoriten - mitt kinesiska visum - och man behöver ju inte kunna läsa ett enda ord kinesiska för att förstå vilket land det handlar om!

För jag måste erkänna att min kinesiska inte är något vidare… Förutom deras helt egna skriftspråk finns det ju så många olika varianter av kinesiska dessutom… Men om jag får begränsa mig till kantonesiska, som är det officiella språket i Kina och dessutom den kinesiska som talas i Hongkong (därifrån har jag också stämplar!) så kan jag i alla fall uttrycka det viktigaste. D v s "Yum Cha!" Det kan både betyda "Dricka te" och "Äta lunch/Dim Sum" och med två sådana nyckelfraser klarar man sig ju rätt långt!


Inga kommentarer: